30 Aralık 2015 12:39

Malatya’da 44 öğrenci hala gözaltında

Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi'nde dün ırkçı bir grubun Kürt öğrencilere saldırmasıyla başlayan olaylarda gözaltına alınan 61 öğrenciden 17'si serbest bırakılırken, saldırıda yaralanan Ömer Edemen isimli öğrenci ise hastanede polislerce gözaltına alındı. 

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 28 Aralık Pazartesi günü Roboskî Katliamı'nı kınayan yurtsever Kürt öğrencilere ırkçı bir grubun saldırı girişimiyle başlayan gerginlik, dün gün boyunca devam etmiş, kampüste yaşanan kavgada 61 Kürt öğrenci gözaltına alınırken, biri ağır olmak üzere en az 4 öğrenci ise yaralanmıştı. 

Gözaltına alınarak kentteki farklı emniyet merkezlerine götürülen öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nde getirildi. Burada ifadeleri alınan 17 öğrenci serbest bırakılırken, diğer 44 öğrenci ise halen emniyet müdürlüğünde tutuluyor.

AKŞAM YİNE SALDIRI

Öte yandan İnönü Üniversitesi'nde akşam saatlerinde çardak kafeye giren faşist grup, bir öğrenciyi darbedip bir öğrenciyi bıçakla yaraladı. Yaralanan öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. (MalatyaEVRENSEL)

(Fotoğraf: Mehmet Yalman )
    

ÖNCEKİ HABER

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde seçim günü

SONRAKİ HABER

SES, yarın iş bırakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...