30 Aralık 2015 09:19

Kocaeli Üniversitesi'nde Roboski eylemine polis saldırdı, çok sayıda gözaltı var

Paylaş

Hasret Gültekin Kozan
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi'nde, 4 yıl önce Roboski'de yaşanan katliamı protesto etmek için toplanan üniversite öğrencilerine polis ve özel güvenlik saldırdı, çok sayıda gözaltı var.

HER YIL YAPILAN EYLEM BU YIL YASAK!

Roboski'de yaşanan katliamı protesto etmek için günler öncesinden duyuru ve çalışmasını yapan üniversite öğrencileri, eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle İletişim Fakültesi önünde daha toplanmadan engellendi. Polis ve özel güvenlik birimlerinin engeliyle karşılaşan üniversite öğrencileri, bu yıla kadar Roboski katliamını protesto ettiklerini, neden bu yıl eylemin engellenmek istendiğini sordu. Polisin keyfi tutumuyla karşılaşan öğrenciler gösteri ve toplanma haklarının olduğunu belirterek yürümek için bekledi. Bu esnada polisin şiddetiyle birlikte iletişim kantinine sürüklenen öğrenciler, burada biber gazı sıkılarak darp edildiler, gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan öğrencilerin sayıları öğrenilemezken, Seka Devlet Hastanesi'ne götürüldükleri öğrenildi. 

Polisin saldırısında DİHA muhabiri Elif Çetiner'de darp edilerek gözaltına alındı. Basın olduğunu söyleyen, yerel basından muhabirlerin de polisi uyanmasına rağmen gözaltına alınan Çetiner'de öğrencilerle birlikte Seka Devlet Hastanesi'ne götürüldü. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elçi'nin öldürüldüğü günün yeni görüntüleri: Polis, herkese saldırıyor

SONRAKİ HABER

İzmirdeki gazeteci örgütleri ve baro: 2015 basın özgürlüğü ihlal yılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...