25 Aralık 2015 07:41

Kocaeli'de, Osmanlı'da sosyalistler, Paramaz ve soykırım konuşuldu

Paylaş

Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Kocaeli İl Temsilciliği, "Osmanlı'da sosyalistler, Paramaz ve soykırım" paneli düzenledi. Osmanlı döneminde sosyalist hareket ve Ermeni kadın hareketinin konuşulduğu panel Eğitim-Sen Kocaeli Şube Binası'nda gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü SYKP yöneticisi Deniz Çamur’un yaptığı panelde Araştırmacı - Yazar Murat Akın ve Ermeni Kadın Hareketinden Kayuş Çalıkman Gayrilof panelist olarak yer aldı. Eski Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan'ın yanı sıra çok sayıda kurum üyesinin katıldığı panel, yapılan saygı duruşuyla başladı.
Panelde konuşma yapan Kayuş Çalıkman Gavrilof, Ermeni kadınların soykırım sırasında yaşadıklarını anlattı. Gavrilof, tarih yazımında kadınların yok sayıldığını ve Ermeni devrimcilerin Türkler ve Ermenilerin nasıl bir arada yaşayacağının formülünü aradığını ifade etti. Kadir Akın ise Osmanlı'da sosyalist hareketin Paramazlar ile başladığını kaydederek ondan sonraki tarihsel sürecin üzerinde durdu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, elektrikte kayıp kaçak bedelinin iadesine karar verdi

SONRAKİ HABER

Sanat ve Bilim, Erdal Eren’i Konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa