25 Aralık 2015 00:57

DTK çözüm için toplanıyor

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu 26-27 Aralık tarihlerinde Diyarbakır’da toplanacak. Kayapınar Belediyesi Spor kompleksinde yapılacak olan Genel Kurul’a bin davetlinin katılması bekleniyor. Genel Kurul öncesi gazetemize konuşan DTK Başkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, “Mevcut durumdan nasıl çıkabileceğimizi, tekrar müzakere masasına nasıl dönülebileceğini tartışacağız” dedi.

Bölgede şiddetlenerek devam eden çatışmaları, sokağa çıkma yasaklarını, asker, polis operasyonlarını konuşmak ve yaşanan sürece ilişkin çözüm önerileri geliştirmek için hafta sonu Diyarbakır’da yapılacak toplantıya DTK’nın 501 delegesinin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi de katılacak. Gazeteci, yazar ve aydınların da yer alacağı genel kurulda iki gün boyunca sürecek tartışmalar ve çözüm önerileri hazırlanacak sonuç deklarasyonuyla kamuoyuyla paylaşılacak.

MÜZAKERE MASASINA NASIL DÖNÜLECEK?

Olağanüstü Genel Kurul öncesi gazetemize konuşan DTK Başkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, yaşanan olumsuzluklara çözüm önerileri geliştirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Tek gündemle toplandıklarını belirten Aydoğdu, “Kürdistan’daki durumu değerlendirmek ve Kürt sorununun içinde bulunduğu durumunu, çatışmaları, şehir ablukalarını tartışmak üzere toplanıyoruz. Ama asıl olarak da, ‘bu mevcut durumdan nasıl çıkabiliriz, tekrar müzakere masasına nasıl dönülebilir’ çerçevesinde tartışmalar yürütmeyi hedefliyoruz. Demokratik güçlerin, Kürdistan’daki siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu konudaki çözüm önerilerini tartışmaya açacağız” şeklinde konuştu. Çözümsüzlüğün aşılması noktasında DTK Olağanüstü Genel Kurulu’nun ciddi bir çalışma yapacağını belirten Aydoğdu, “Biliyorsunuz Dolmabahçe Mutabakatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilmişti. Şimdi Dolmabahçe Mutabakatı çerçevesinde yeniden bir müzakere başlamasının yollarını tartışmaya açıyoruz. Önerileri programatik bir hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grev kararı ve çözüm için izlenecek yol

SONRAKİ HABER

Cizre'de polisin vurduğu işçi kolunu kaybetti: Polis önce ‘geç’ dedi sonra ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...