24 Aralık 2015 10:43

Davutoğlu, Demirtaş'ı hedef aldı

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyareti hükümet kanadını ve yandaş medyayı rahatsız etti. Adeta, el birliği ile linç başlatıldı. Demirtaş’ın  Rusya Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov ile görüşmesi nedeniyle ‘ihanet’olarak değerlendirdi Yandaş ise hainlikle suçladı.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedefinde yine Selahattin Demirtaş vardı. Günlerdir Rusya’ya gideceği için eleştiri yağmuruna tuttuğu Selahattin Demirtaş’ı ihanetle suçladı.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmede "Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi hatalıydı" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı 'ihanet'le suçladı. Davutoğlu, "Demirtaş'ın bu sözleri bu millete ihanettir" dedi.

Katıldığı her törende savaş konseptini öve öve anlatan Davutoğlu, toplantının konsepti olan KOBİ ve girişimciliğe çok az değindi. Gündeminde hendekler, operasyon ve çatışmalar vardı. Davutoğlu şöyle konuştu: Teröristler vatandaşlarımızın huzurunu hayat alanlarını talan ediyorlar.Teröristler kazdıklara hendeklere kendileri düşecek.B iz daha çok vatandaşımız iş yeri açsın diye uğraşırken onlar dükkanları yakmaya çalışıyorlar. Birlik ve kardeşliğimizi bozan girişimlere izin vermedik vermiyoruz vermeyeceğiz.
Rusya’ya giderek çeşitli temaslarda bulunan ve Lavrov ile görüşen Demirtaş için ise “Genç kardeşlerimizi direniş adı altında teröre davet edenler başarılı olamayınca yurt dışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar. Kimileri yurtdışında Türkiye'nin itibarını düşürmeye çalışıyorlar. HDP Eşbakanı'nın "Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı" demesi bu millete ihanettir. Moskova'da onlarla yan yana gelip Türkiye'yi eleştirmek sadece bu ülkeye değil insanlığa da ihanettir” ifadelerini kullandı. 

Bir Rus kanalında yer alan röportajındaki iddiaları üzerinden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i isim vermeden eleştiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka muhalefet partisinin CHP'nin bir milletvekili 'Eğer Türkiye, İran'la bir çatışma yaşarsa İran'ın safında yer alırım' deme cüretini gösterebilmiştir. Bununla da yetinmeyerek Türkiye'nin DEAŞ'a sarin gazı gönderdiği iftirasında bulunmuştur. Bunları inşallah önümüzdeki günlerde muhalefet liderleriyle buluştuğumda onlara zikredeceğim. Ülke içinde her türlü ihtilafı yapalım. Kendi aramızda her türlü tartışmayı yapalım. Ve diyeceğim ki bu tartışmaları burada seviyeli şekilde yaparken yurt dışında hep beraber bu ülkenin itibarını koruyalım. Hangi ülke olursa olsun ne demektir ki Türkiye o ülkeyle çatışmaya girerse ben o ülkenin yanında yer alırım? Bu İstiklal Harbi'nde işgalcilerle iş birliği yapanların psikolojisinden farklı değildir"

'BİZİM KİMSENİN MİLLETVEKİLİNİN YEDİRİLMESİ GİBİ BİR DERDİMİZ YOK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Rus televizyonuna verdiği röportajı sonrasında CHP yönetiminden yeterli tepki gelmediğini savunarak şöyle konuştu: "Her zaman cumhuriyeti kuran parti olarak övünen CHP'nin dönüp bir muhasebe yapması lazım. Maalesef CHP genel başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadeleri kullanarak hainlik eden iftira ederek Türkiye'nin itibarını karalayan bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine 'Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz' dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size. Böyle milletvekili de size yakışır. Bizim kimsenin milletvekiliyle derdimiz yok ama bizim derdimiz Türkiye bir ateş çemberinin ortasında giderken Türkiye ile ne kadar problemli başkent varsa oralara selam gönderen selam çakan dış mihraklarla irtibatlı kişilerledir bizim mücadelemiz. Bu mücadele sürer. Bu mücadelede de tek bir adım geriye atmayız" (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül'de saldırılara tepki: Saldırılar aynı zamanda demokratik üniversite talebinedir

SONRAKİ HABER

ÖHD Ankara Şube: Hukukçular yasaklara karşı ses çıkarmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...