24 Aralık 2015 10:09

Tahir Elçi cinayetinde 17 saniyelik görüntü kayıp iddiası

Tahir Elçi'nin 28 Kasım günü öldürülmesine ilişkin Emniyet İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki ayrı kamera kaydında, vurulma anına ilişkin 17 saniyelik görüntünün bulunmadığı iddia edildi.

Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma dosyasında bulunan İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki kamera görüntüsü daha ortaya çıktı. Birinci kamera görüntüsünde yaşlı bir adam konuşurken bir el silah sesi geldiği ve Elçi'nin sesin geldiği yöne baktığı görülüyor. Silah seslerinin artması üzerine Elçi'nin Balıkçılarbaşı Meydanı yönüne baktığı görüntüler yaşlı adamın gitmeye başlaması ile kesiliyor. Olayın olduğu sokakta bulunan İstihbarat ve Foto Film Şubeleri'nce kaydedilen iki ayrı görüntüde de Elçi'nin vurulma anı bulunmuyor.

17 SANİYELİK GÖRÜNTÜ KAYIP İDDİASI

Soruşturmayı takip eden Diyarbakır Barosu komisyonu, polis kamerasında silah sesinin gelmesi ile kaydın kesildiğini ve bunun şüpheli bir durum olduğunu belirtti. Görüntülerin 17 saniyelik kısmının dosyada olmadığını belirten baro yetkilileri, polis kamerasının ikinci kişinin kaçması sırasında yeniden kayda girdiğini söyledi. Görüntülerin uzmanlar tarafından incelendiğini kaydeden yetkililer, silah sesinin gelmesi ile 2'nci kişinin kaçması arasındaki 17 saniyelik olay anına ilişkin kaydın, soruşturma dosyasına gönderilen videodan silinmiş olmasından şüphe ettiklerini söyledi. Görüntüyü çeken polisin heyecandan kayıttan çıktığı yönünde ifade verdiğini belirten baro yetkilileri, ham kayıtların bağımsız bilirkişi tarafından incelenmesini istedi. Bunun için savcılığa başvurduklarını vurguladı.

Polis kamerası kayıtlarında silah sesleri başladığı anda kayıt kesilirken, 17 saniye sonra Uğur Yakışır'ın Dört Ayaklı Minare'nin yanından koşarak gitmesi görüntülere yansıyor. Görüntülerde Yakışır'ın koşarak gitmesinden 3 saniye sonra Elçi'nin yerde bulunan cesedi görüntüye yansıyor. Soruşturma dosyasında bulunan İstihbarat Şubesi kamerasında da görüntülerin olaydan sonra başladığı görülüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe'de ülkücüler bu kez polis korumasında saldırdı

SONRAKİ HABER

Türkiye dizileri Brezilya’da izlenme rekoru kırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...