24 Aralık 2015 04:51

Dünya yeni yıla 7,4 milyar kişiyle girecek

Paylaş

Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW) 2016 yılının başında dünya nüfusunun tahminen 7 milyar 391 milyon 68 bin olacağını bildirdi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW), 2015 yılında bir önceki yıla göre nüfusun 83 milyon artış kaydettiğini, yani dünya nüfusunun bu yıl içerisinde yaklaşık Almanya nüfusu kadar arttığını açıkladı. Verilere göre, dünya nüfusu her saniye ortalama 2,6 kişilik artış kaydediyor.

Nüfus artışının özellikle gelişmekte olan ülkelerde gözlemlendiği, buralarda her yıl 75 milyon kadının "istemeden" hamile kaldığı belirtildi. Kadınların yeterince aydınlatılmaması, hamilelikten korunma önlemlerinin yeterince alınmaması ve cinsiyet eşitliğindeki eksikliklerin bu durumda rol oynadığı ifade edildi.

DSW yöneticisi Renate Bähr, “Gelişmekte olan ülkelerde korunmak isteyen her dört kadından birinin bu imkânı bulunmuyor. Bu da 220 milyondan fazla kadın anlamına geliyor. Özellikle genç kadınların ne zaman ve ne kadar sayıda çocuk istediklerine karar verebilmeleri sağlanmalı. O zaman yoksul ülkelerdeki insanların durumu daha iyileşecektir” dedi.

DSW'nin verilerine göre, eğer dünya 100 kişinin yaşadığı bir köy olarak ele alınsaydı, bu köyde her 100 kişiden 16'sı Afrikalı, 60'ı Asyalı, 10'u Avrupalı, 5'i de Kuzey Amerikalılardan oluşurdu. Bu nüfusun 2050'ye kadar 133'e çıkacağı tahmin ediliyor. O zaman köydeki her 133 kişiden 33'ü Afrikalı, 73'ü Asyalı, 10'u Avrupalı, 6'sı da Kuzey Amerikalı olacak.(CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan’da hastane yangını: 25 ölü, 107 yaralı

SONRAKİ HABER

Atatürk Havalimanı’na inen İran uçağı duramadı korkuluklara çıktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...