23 Aralık 2015 14:57

Irak ordusu Ramadi’ye girdi

Paylaş

Irak ordusunun IŞİD‘in kontrolündeki Ramadi’yi geri almak için başlattığı operasyon sürüyor. Son olarak koalisyon güçlerinin de hava desteği ile birlikte askerlerin kent merkezine girdiği belirtildi.

Anbar iline bağlı 4 stratejik bölgeyi ele geçirerek kent merkezi Ramadi’ye giren Iraklı güçler, kenti IŞİD’ten tamamen temizlemeyi ve orada bulunan hükümet lojmanlarını geri almayı hedefliyor. Ramadi, mayıs ayında IŞİD’in eline geçmişti.

Irak Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları, geçtiğimiz gün de Ramadi’de bulunan sivillerin 72 saat içerisinde evlerini terk etmesini içeren broşürler dağıtmıştı. IŞİD’in ise sivillerin Ramadi’den çıkışına izin vermediği belirtiliyor. Öte yandan operasyona, etnik gerginliği tırmandırmamak amacıyla Şii milislerin katılmadığı duyuruldu.

8 IŞİD KOMUTANINI ÖLDÜRDÜ

Irak Hava Kuvvetleri’nin saldırıları sırasında 8 IŞİD komutanının öldürüldüğü açıklandı.

Reuters’ın haberine göre Irak Hava Kuvvetleri’nin saldırıları sırasında 8 IŞİD komutanı öldürüldü. Saldırıların Havıca ve Anbar bölgelerinde yapıldığı açıklanırken, komutanların yanı sıra onlarca IŞİD üyesinin de öldüğü bildirildi. Öte yandan Ramadi’de Irak ordusunun harekatının sürdüğü, kentte 300 kadar IŞİD militanı kaldığı ve ordunun ilerleyişini yavaş da olsa devam ettirdiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aylan’ın babasından yeni yıl mesajı: Kapılarınızı açın

SONRAKİ HABER

Cenevre Zirvesi 22 Ocak’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...