22 Aralık 2015 17:31

Avukatları ön otopsi raporunu değerlendirdi: 'Darp ve yakın mesafeden ateşle infaz'

Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki ev baskınında polis tarafından öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in ön otopsi tutanağı hazırlandı. Otopsiye dair bilgi veren Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Özlem Gümüştaş, Erbay'ın kafasına yakın mesafeden 5, Öter'in ise vücuduna 10 el ateş açıldığını söyledi. Gümüştaş, "Yeliz Erbay'ın sağ kafasından yakın mesafede 5 mermi girmiş. Peşpeşe ateş açılmış. Şirin Öter'in bedeninde, sol şakağında bir mermi, göğüs bölgesinde 6, karın bölgesinde 1 mermi girişi var. Ayrıca cinsel organında da 2 mermi giriş-çıkışı vardı" dedi.

Alelacele getirilen "Gizlilik" kararı nedeniyle olay yeri inceleme tutanağına ulaşamadıklarını belirten Gümüştaş, "Tanıklar 4 polisin yaralı olduğu bilgisini doğruladı. Ayrıca tanıkların bir kısmı da polis binaya girdikten sonra dışarıya çıkmalarının engellendiğini söyledi" dedi.

Erbay ve Öter'in bedeninde morluklar ve darp izleri olduğunu da dile getiren Gümüştaş, "Çatışma sonrasında yaralı oldukları, darbedildikleri ve yakın mesafeden ateşle infaz edildikleri görülüyor" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta zırhlı araca roketatarlı saldırı: 1 polis yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta polis saldırısı: 13 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa