22 Aralık 2015 14:40

Manguel, Arjantin Kütüphanesi’nin direktörü oldu

Paylaş

Yazar Alberto Manguel, Arjantin’in Milli Kütüphane Direktörü Horacio Gonzalez’in yerine geçecek. Manguel, 1970’li yıllardan bu yana Arjantin dışında yaşıyordu.  

Konuya ilişkin açıklama yapan Kültür Bakanı Pablo Avelluto, “Alberto Manguel, Arjantin’in dünya çapında en tanınmış entelektüellerinden biri, ayrıca kütüphaneler konusunda dünyadaki en bilgili insanlardan biri... Bu iki meziyet aynı insanda nadiren bir araya gelir: Seçkin bir yazar ve aynı zamanda kütüphanecilik alanında uzman” ifadelerini kullandı.

1948 yılında doğan Manguel şu an New York’ta yaşıyor. Babasının Arjantin Büyükelçisi olarak görev yaptığı Tel Aviv’de büyüdü. Öğrencilik yıllarında ünlü Arjantinli Yazar Jorge Luis Borges’le tanıştı, görme yetisini yitiren Borges’e kitaplar okudu. 

Fransa, İtalya ve İngiltere gibi değişik ülkelerde hayatını geçiren yazar, 1988’de Kanada vatandaşı oldu. Makaleleri, romanları, hikayeleri ve çevirileriyle ünlendi. Okumanın Tarihi adlı çalışması 30’dan fazla dile çevrilerek birçok ödül kazandı.

Kısa süre önce Türkiye’ye gelen Manguel, Boğaziçi Üniversitesinde “Borges, Kütüphaneler ve Okumanın Keyfi” başlıklı söyleşide konuşmuştu. Yazarın Türkçede de birçok kitabı bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Habibat’ İstanbul Modern’de açılıyor

SONRAKİ HABER

Şahmaran’ı İstanbul’da ilk kez söyleyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...