21 Aralık 2015 12:39

Van'da polis yürüyüşe saldırdı: 10 kişi yaralandı 20 gözaltı

Van'da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve yaşanan katliamları yürüyüşle protesto etmek isteyen kitleye saldıran polis, 10'u aşkın kişiyi yaralarken, 20'yi aşkın yurttaşı da darp ederek gözaltına aldı.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildiği ve katliamlara karşı kesintisiz eylem kararının alındığı Van'da, bugün Feqiyê Teyran Parkı'ndan gerçekleştirilen yürüyüşe polis saldırdı. Polisin tazyikli su ve plastik mermi ile gerçekleştirdiği saldırının ardından kentin en işlek caddelerinin başında gelen Cumhuriyet ve Maraş caddeleri ile Beşyol ve 2 Nisan Kavşağı civarına çok sayıda polis zırhlı araçlarla konumlandırıldı.

20'Yİ AŞKIN GÖZALTI

Saldırı sonucu 20'yi aşkın yurttaş polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Cumhuriyet ve Maraş caddelerine çıkan ara sokaklara dağılan sivil polisler, buralarda "makul şüpheli" gördükleri yurttaşları gözaltına aldı. Gözaltına alınan yurttaşlar Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler ise şöyle: Barış Onat, Davut Metin, Burhan Artim, Tevfik Pasan, Muhammed Hüseyin İpek, Filiz Arslan, Özcan Akbulak, Yılmaz Ücel, Osman Akbulak.

10'U AŞKIN KİŞİ YARALANDI

Seçilmişlerin de hedef alındığı polis saldırısında çok sayıda yurttaş da, atılan biber gazlarından etkilenerek fenalık geçirdi. Öte yandan vücutlarının çeşitli yerlerine plastik mermi ve gaz kapsülünün isabet ettiği 10'u aşkın yurttaş ise çevrede bulunan yurttaşlar tarafından alınarak kentte bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılar arasında HDP ve DBP'li il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra İHD Van Şubesi Başkanı Murat Melet'in de bulunduğu öğrenildi.

Polisin sıktığı yoğun gazdan ötürü kentte beyaz bulutlar oluşurken, kentin çeşitli noktalarında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan dün aynı amaçla gerçekleştirilen yürüyüşte gözaltına alınan 18'i çocuk 20 kişiden, emniyetteki işlemlerinin ardından G.A., M.D., M.A., Y.Ö., Ö.A., G.C. isimli çocuklar ile isimleri öğrenilemeyen 3 çocuk serbest bırakılırken, bugün savcılığa ifade veren isimleri öğrenilemeyen 9 çocuk ise akşam saatlerinde serbest bırakıldı. İsimleri öğrenilemeyen diğer 2 yurttaşın ise TEM Şube'de bekletildiği belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de baskı yüzünden evlerinden ayrılanlar: Biz onlara ne yaptık?

SONRAKİ HABER

'Cizre'ye tanklardan top atışları yapılıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...