21 Aralık 2015 04:29

Nusaybin'in 11 mahallesinde daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'in Nusaybin ilçe merkezinin 4 mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile 8 gündür süren abluka, 11 mahalle için daha alınarak tüm ilçe merkezini kapsadı.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, daha önce ilan edilen yasakla 4 mahallede bugüne kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı, 11 mahalle için alınan yasak kararı ile tüm ilçe merkezini kapsadı. Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yasağın devam ettiği mahallelerin yanı sıra 11 mahallede daha saat 10.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "İlçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi ve Yenişehir Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı halen devam etmekte olup;
Ayrıca 21 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile belirtilen bölgelerde de (Yenituran Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, Kışla Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış Mahallesi) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.
Söz konusu yasağa vatandaşların uyması, kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de sığındıkları bodrumdan gazetemize konuştular: Baba evimizi neden ateşe verdiler?

SONRAKİ HABER

İspanya’da iki partili siyasi tablo değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...