20 Aralık 2015 07:32

ÖDP: Özgürlük arayışı tankla topla bastırılamaz

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri, "Kürt sorununda barış ve bir arada yaşam için ses verelim" talebiyle İstanbul Kadıköy'de dün bir araya geldi. ÖDP'liler, "Savaşa hayır barış hemen gelsin" ve "Saray savaş, halklar barış istiyor" sloganlarını attı.

Partililer adına açıklama yapan ÖDP Kadıköy İlçe Örgütü üyesi Buse Söğütlü, Cizre, Silopi ve Diyarbakır'da aylardır süren kuşatmanın geride ölümler bıraktığını vurgulayarak, "Her ölüm ülkenin doğusuyla batısını birbirinden koparıyor. Türk ve Kürt halkı arasında telafisi mümkün olmayan bir kopuş ortaya çıkıyor" dedi.

Devletin 90'larda da aynı politikayı uyguladığını hatırlatan Söğütlü , "30 yıldır yapılanları bir kez daha yaparak bir sonuç elde edilemeyeceğini herkes biliyor. Tankla topla Kürt halkının özgürlük arayışını ve direnişini bastırmak mümkün olmadı, bundan sonra da olmayacak" ifadelerini kullandı. Kürt halkına yönelik saldırı ve bombalamalardan AKP'yi sorumlu tuttuklarını ifade eden Söğütlü, tüm halka, hep birlikte ülkenin geleceği için mücadele etmeye çağrısında bulundu.

Sokağa çıkma yasaklarına derhal son verilmesi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması gerektiğini söyleyen Söğütlü, "Tüm demokrasi güçlerinin katıldığı açık bir süreç başlamalıdır" dedi.

Bölge illerinde katledilenleri simgeleyen ayakkabıları pankartın önüne bırakan ÖDP'liler, atılan sloganların ardından eylemlerine son verdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'deki Hizbullah komutanı, İsrail saldırısında yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Cizre'de 'Drone' düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...