19 Aralık 2015 05:04

Ege'de tekne faciası: 18 mülteci hayatını kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) adasına geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu tekne gece yarısı battı. Teknede bulunan 14 kişi kurtarılırken, 18 mülteci ise boğularak yaşamını yitirdi.

Ege'de tekne faciası: 18 mülteci hayatını kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu teknenin batması sonucu 18 kişi boğularak hayatını kaybetti. Kurtarılan 14 kişi ise çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Pakistan, Suriye ve Iraklı mülteciler, kiraladıkları 14 metrelik ahşap tekne ile Yalıkavak Mahallesi Küdür mevkinden dün gece saat 23.15 sıralarında Yunanistan'ın Kilimli Adası'na gitmek için harekete geçti. Yaklaşık 2 mil yol alan mültecilerin bulunduğu tekne, Kiremit Adası yakınlarında alabora oldu. Bölgedeki balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik ekipleri, batan teknedeki 18 kişinin cesedine ulaştı. Ekiplerin, uzun uğraşları sonucu kurtarılan 14 kişi ise ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelere gönderildi. Hastanelerde tedavi altına alınan mültecilerin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Suriyeli kaptanın kullandığı teknenin eski olması nedeniyle su aldığı ve yaşanan panik nedeniyle facianın meydana geldiği iddia edildi. 18 kişinin cesedinin ise önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne, ardından da otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildiği öğrenildi.

Olayın ardından Sahil Güvenlik ekiplerinin, denizde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Polisin, olayla ilgili iki kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et