16 Aralık 2015 17:26

Davutoğlu: Başika saldırısı, attığımız adımların haklılığını ortaya koymuştur

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. TSK'den sonra Davutoğlu da Başika saldırısının Türkiye'nin bölgeye asker sevkiyatı kararının doğruluğunu gösterdiğini iddia etti.

Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinde başlar. Sadece sınırda alınacak tedbirlerle güvenliği sağlamak güçleşiyor. Başika Kampı’nın mevcudiyeti Musul’un DEAŞ’ın eline geçtiği 2014 yılından beri BM’nin aldığı kararlara dayanmaktadır. Türkiye bir karar verip kamp kurmuş değiştir. Uluslararası toplumun aldığı kararlar bizi sınır ötesinde tedbir almaya sevk etmiştir.Bugün ortaya çıkan tablo ise Başika Kampı’nın peşmerge ve DEAŞ arasındaki yoğun çatışma sonrasında Başika kampına isabet eden mermiler ve gerginliği sonucunda eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Herhangi bir kaygı verici durum yok. Genelkurmay başkanımız olayı ele aldı.

O civardaki DEAŞ mevzileri de imha edildi. Bu Türkiye'nin caydırıcı gücünü göstermesi bakımından önemlidir.

Bu gelişme orada attığımız adımların haklılığını ortaya koymuştur. Mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde."

Olay sonrası TSK'den yapılan açıklamada da  "Yaşanan bu saldırı birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

FED, faizleri artırdı

SONRAKİ HABER

Kadınlar, abluka ve saldırılara karşı 'Barış Nöbeti' tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...