16 Aralık 2015 10:59

Sağlık örgütleri: İş güvencesi yok edilmek isteniyor

Paylaş

Taşeron çalışmaya tepki gösteren sağlık meslek örgütleri basın toplantısı düzenledi. TTB binasında yapılan toplantıda konuşan sağlık meslek örgütü yöneticileri sağlık emekçilerinin güvencesiz çalışmaya mahkum edildiğini söyledi. 'Asıl iş yardımcı iş gibi bir ayrım yapılamaz' diyen sağlıkçılar, 657 Sayılı Kanun'da yapılmak istenen değişiklikle de kısmi olan iş güvencesinin tamamen ortadan kalkacağını belirtti. 

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Türk Hemşireler Derneği'nin aralarında bulunduğu sağlık meslek örgütleri 657 Sayılı Kanun'da yapılmak istenen değişiklik ve taşeron çalışmayla ilgili basın toplantı düzenledi. TTB merkez binasında yapılan toplantıda konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, AKP hükümetinin esnek ve güvencesiz çalışmayı temel çalışma haline getirmeye çalıştığına vurgu yaptı. 

'GÜVENCESİZLİK HİZMET ALANLARI DA İLGİLENDİRİYOR'

Ortak metni okuyan DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu seçim öncesi taşerona son manşetleri attıranların seçimden sonra 'asıl iş, yardımcı iş' ayrımı yaparak taşeron köleliğini kalıcı hale getirmeye çalıştığını ifade etti. Sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu kaydeden Çerkezoğlu, "657 Sayılı Kanun'la kısmi iş güvencesi olan emekçileri de güvencesizleştirme planları yapılıyor. Tüm emekçiler güvencesizlikte eşitlenmek istiyor. Daha fazla kâr için sağlıkçıların emeklerini değersizleştiren zihniyet paran kadar sağlık hizmetini de hakim kılmaya çalışıyor" dedi. Çerkezoğlu, sağlık emekçilerinin güvenceli bir iş mücadelesinin kamusal ve nitelikli bir sağlık hizmeti mücadelesinin ayrılmaz parçası olduğunun altını çizdi. ÇErkezoğlu tüm işyerlerinde bilgilendirme stantları açıp imza toplayacaklarını da duyurud. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Birileri’ rahatsız oldu, Boğaziçi sansürledi

SONRAKİ HABER

Soma davasında mağdur işçiler konuştu: Kömürü aldılar ölümleri seyrettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...