12 Aralık 2015 13:57

Bornova’ya UEFA standartlarına uygun stadyum

Paylaş

Bornova Belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını üstlendiği Doğanlar Mahallesi’ndeki Bornova Arena’nın 6 bin 700 seyirci kapasiteli ilk etabı tamamlanma aşamasına geldi. Stadyum’da incelemelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kaleye ilk şutu atarak fileleri havalandırdı. Atila, “Passolig olmasa Bornova Arena Stadyumu’nda artık gündüz maçları oynanabilir” dedi. Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapımını birlikte üstlendiği Doğanlar Mahallesi’ndeki Bornova Arena’nın ilk etabı tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki aylarda başlayacak ve bir yıl içinde tamamlanacak ikinci etap çalışmalarıyla gece maçları için aydınlatma sistemi yapılacak.

ÖNEMLİ SPOR ALANLARINDAN BİRİSİ

Saha drenajı UEFA standartlarına göre olarak yapılan Bornova Arena’nın sıcak iklimlere uygun olarak ekilen riviera tipi bermuda grass çimi bulunuyor. Doğanlar’da 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen Bornova Arena, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir’in en önemli spor alanlarından biri oldu.

BORNOVA BELEDİYESİNDEN YOL HAMLESİ

Yolları, kaldırımları, köprüleri ve otoparkları ile ulaşımın sorun olmaktan çıktığı bir kent oluşturmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, kentin dört bir yanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalardan dördünün daha çalışmaları tamamlanıyor. Yeşilova, Pınarbaşı ve Evka-3 bölgeleriyle Atatürk Mahallesi’ndeki yol çalışmaları trafiği rahatlatacak.
Bornova Belediyesinin ilçe merkezini Çamdibi-Yeşilova hattına bağlayan köprü geçişi yaptığı Yıldırım Beyazıt Caddesi sonundan İzmir Otogarı’na uzanacak yoldaki çalışmalar yeni imar alanlarının düzenlemeleriyle birlikte yapılıyor. Kaldırım ve orta refüjleri 3’er metre olan 4 şeritli 30 metre genişliğindeki yol bölgeye ayrı bir değer katacak.
4. Sanayi Sitesi’ni Ankara Asfaltı viyadük altından Pınarbaşı’ya bağlayan ana arterin iki şeritli bölümü de dört şeritli hale getiriliyor.

ÖNCEKİ HABER

Ülkemizde ve dünyada barış istiyoruz

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: Birlikte direnebilmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...