6 Aralık 2015 10:27

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 29 Kasım'da ilan edilen ve 5 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından ablukanın sürdüğü 4 mahalleye iki gün aradan sonra tekrar sokağa çıkma yasağı getirildi. Saat 07.00 itibariyle 4 mahallede sokağa çıkmak yasaklanırken DİHA, 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Nusaybin Kaymakamlığı, tarafından sokağa çıkma yasağına ilişkin şu açıklama yapıldı: "Nusaybin İlçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince belirtilen bölgelerde (Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi,) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 6 Aralık 2015 Pazar günü saat 07.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşların uyması, kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YASAKLA BİRLİKTE SALDIRILAR ŞİDDETLENDİ

Çağçağ Caddesi ve Newroz Alanı'na konumlanan kobra tipi zırhlı araçlar gece 03.00 sularında saldırıya başladı. Fırat Mahallesi'ne yönelen özel harekat polisleri sabah saatlerinde yasağın başlaması ile birlikte 4 mahalleye yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Şiddetli patlamaların yaşandığı mahalleler üzerinde Drone tipi keşif aracı uçuş yaptı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dicle Mahallesi'nde bulunan Lice Sokak'ta kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren yurttaşlardan birinin isminin Mehmet Emin İnan olduğu belirtilirken, yaşamını yitiren diğer yurttaşın ismi öğrenilemedi.

Aynı mahallede yaşanan saldırılar sonucu Rabia Taylan ve isminin Ahmet olduğu belirtilen bir kişi ile isimleri öğrenilemeyen 2 yurttaşın daha yaralandığı belirtildi.

Mahallede yaşamını yitiren ve yaralananlara yardım etmek isteyen yurttaşların ise polisin saldırısına maruz kaldığı ifade edildi. Polisin yardıma gitmeye çalışan yurttaşların üzerine gerçek mermilerle ateş açtığı kaydedildi.

6 POLİS YARALI

Abdulkadirpaşa Mahallesi'ndeki bir sokakta, zırhlı polis aracının geçişi sırasında, hendek içinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etttirilmesi sonucu, araç içindeki 6 polis yaralandı. Yaralı 6 polis, ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, zırhlı araç kullanılamaz hale geldi.

İlçeden silah ve patlama seslerinin, sınırın hemen karşısındaki Qamişlo kentinde yankılaması üzerine Suriye ordusu helikopteri havalanarak, sınır hattı yakınlarında devriye gezdi.

14 GÜNLÜK YASAK

Nusaybin'de 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı boyunca 9 kişi öldürülmüş, yasak 14 gün sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et