08 Nisan 2012 11:21

Derslik açığı kiralama yöntemi ile çözülecek

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, derslik açığına çözüm için iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.Okul açılış töreninde konuşma yapan Bakan Dinçer, yasalaşan 4+4+4 sistemine değindi. Yeni sistemin derslik açığına yol açacağına dair tartışmaların yaşandığını hat

Derslik açığı kiralama yöntemi ile çözülecek
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, derslik açığına çözüm için iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Okul açılış töreninde konuşma yapan Bakan Dinçer, yasalaşan 4+4+4 sistemine değindi. Yeni sistemin derslik açığına yol açacağına dair tartışmaların yaşandığını hatırlatan Bakan Dinçer, bu soruna çözüm için iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Kiralama yöntemiyle kamulaştırılamayan alanların kiralanacağını ve eğitim için kullanılacağını ifade eden Dinçer, şöyle devam etti: “İki yeni yöntemi kullanmak üzere uygulamaya koyacağız. Bir tanesi bir tanesi kiralama yöntemi olacak. Şayet herhangi bir özel arazi varsa biz de kamulaştıramıyorsak, o zaman o arazilerin sahiplerine önceden protokol yapmak suretiyle oraya bina yapmaları halinde onları kiralama imkanına sahip olacağız. Bu tip yerler varsa arazi sahipleri kendileri yaptırabilirler. Bir müteahitle anlaşıp bize kiralayabilirler.”
İkinci yöntemin ise kamu ve özel ortaklığı olduğunu söyleyen Dinçer, “Büyük illerimizde büyük araziler üzerine eğitim kampüsleri tasarlamaya başlıyoruz. Geniş bir alanda birden çok sayıda özellikle lise binası yapmayı, çok sayıda okulu bir arada yapabileceğimiz ama aynı zamanda orada sosyal tesislerin olduğu, çocuklarımızın eğitim açısından yararlanabileceği tesislerin bulunduğu kampüsler tasarlıyoruz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Amaç kaynak aktarımı

SONRAKİ HABER

KPSS başvuruları bugün başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...