07 Nisan 2012 11:20

Elektrik, doğal gaz yetmedi çocuk sayısına da zam geldi

Başbakan Erdoğan, önceki gün, 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Kadınlar artık daha rahat. Beş tane de çocuk bakabilir” dedi. Daha önce “Üç çocuk yapın” öğütlerini veren Başbakan bugün de üç de yetmez beş tane çocuk diyor. Kadınların

Elektrik, doğal gaz yetmedi çocuk sayısına da zam geldi
Paylaş
Derya Kaplan / Ruken Tuncel

EVE HAPSETMEK İSTİYOR

Üniversite Öğrencisi Dünya Kara ve annesi Emine Kara da Başbakana tepkili.  Dünya Kara, “Başbakan hakkında çok konuşmaya gerek yok. Kadınları eve kapatmak istediğini, kadınların sosyalleşmesini istemediğini biliyoruz. Bu yüzden üç de yetmez beş tane diyor” diye konuştu.  

Emine Kara ise kızının düşüncesine katıldığını belirterek, “Hükümet nereye kadar böyle her istediğini yapmayı sürdürecek” dedi.

BAŞBAKAN HANGİ ÜLKEDE YAŞIYOR?

“Her şeye zam yaparken bizden nasıl beş çocuk istiyor” diyen Pınar Sütçü de Başbakana tepki gösteriyor. Sütçü, Erdoğan’ın, “Eşim dört çocuğumun bezlerini yıkayarak büyüttü. Bezleri kaynatıp, yıkayıp kullandı, çocuklarımızı büyüttü. Eskiler çok çile çekti. Şimdikilerin işi kolay artık çamaşır makinesi var” sözlerini doğru bulmadığını, Doğu’da hâlâ kadınların aynı sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çekti. Üniversite Öğrencisi Nergis Hakarar da, “Başbakan herhalde farklı bir ülkede yaşıyor. Gerçekleri görmek lazım Türkiye’nin gerçeği bu değil. Beş çocuğa bakacak kadar ekonomik güç yok. Üç çocuk bile fazlaydı” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboski'ye adalet gelmedikçe güvende değiliz

SONRAKİ HABER

‘Zamları dış güçler değil, hükümet yaptı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...