07 Nisan 2012 05:31

Gül protestosuna 50 gözaltı

Kocaeli Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahele etti. 50 öğrenci gözaltına alındı.Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 70 civarında öğrenci protesto etmek istedi. Polis cop ve tazy

Gül protestosuna 50 gözaltı
Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahele etti. 50 öğrenci gözaltına alındı.

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 70 civarında öğrenci protesto etmek istedi. Polis cop ve tazyikli suyla öğrencileri dağıtmak istedi. Çıkan olayda 50’ye yakın öğrenci gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün de bulunduğu Umuttepe Kampüsü'ne A Kapısı'ndan girerken, burada hiç bir öğrenciye giriş izni verilmedi ve giriş kapısı ve çevresi tamamen boşaltıldı.

Ancak rektörlük binasına biraz uzak olan B Kapısında toplanan öğrenciler bir anda protestoya başlayarak sloganlar atıp ellerindeki pankartlarla kampüs içinde yürümek istedi.

Eylem üzerine polis barikatlar ve TOMA’larla öğrencilerin üzerine yürüdü. Öğrencilere tazyikli su ve biber gazı sıkan polis 50’ye yakın öğrenciyi de gözaltına aldı. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Tenimize soğuk gerçek dokundu

SONRAKİ HABER

Çaycuma'da arama çalışmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa