Ferhat Tunç, Hey Tekstil işçilerini ziyaret etti
Ücret ve tazminatlarını almak için Li Fung önünde bir araya gelen Hey Tekstil işçileri, firmaya giriş çıkış yapan araçları protesto etti.
Daha sonra Li Fung önüne gelen Teksif Örgütlenme Müdürü Asalettin Arslanoğlu burada bir açıklama yaptı. Düzce'de sendika üyesi oldukları için 22 işçinin işten atıldığına dikkat çekerek "Mahkeme, patron İsmail Çetinkaya, Fabrika Müdürü Cengiz Turhan, Üretim Müdürü Turgut Gündüz hakkında, işçilerin sendikal haklarının kullanılmasının engellendiği için 6 ay hapis cezasıkararı verdi" dedi.
Li Fung yönetiminin savcılara dilekçe verdiğini aktaran Arslanoğlu, "Yönetim işçilerin firma önünü işgal ettiğini belirtmiş ama savcılar işçilerin yasal haklarını kullandığını söylemiş" diye konuştu. Li Fung'un Teksif'i ihtar ettiğini ifade eden Arslanoğlu, "İşçilere para yok diyen Li Fung, Türkiye'nin en pahalı avukatlarını tutmuş" dedi.
Arslanoğlu, ihtar mektubunda kendisinin protestolara katıldığını belirttiklerini vurgulayarak "Bizi sendikamıza şikayet ediyorlar. Tabii emir almaya alışmışlar. Bizim de emir alacağımızı zannediyorlar. Avucunuzu yalarsınız. Bizim emir alacağımız tek yer Türkiye işçi sınıfıdır. Bu işçileri karın tokluğuna çalıştıranlardan hesap sormadan, alacaklarını almadan vazgeçmeyeceklerdir" dedi.
Daha sonra işçileri ziyaret eden HDK Genel Meclis Üyesi Meclis Ferhat Tunç, işçilerin iki aydır mağdur edildiğine dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ben yüzlerce işçiyi, buradan aldığı parayla karnını doyurmaya çalışan insanları sokaklarda bırakmanın nasıl bir vicdan olduğunu anlamıyorum. Sizler mutlaka emeğinizin karşılığını almalısınız. Sizi kapı dışarı edenler sadece sizi değil ailelerinizi de mağdur ettiler. Bunu kabul etmek mümkün değildir. HDK adına bütün kalbimizle sizlerle birlikte olduğumuzu belirtmek istiyorum." (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et