06 Nisan 2012 11:38

İsrail’den yeni yerleşim ihalesi

İSRAİL hükümeti, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Doğu Kudüs’teki Har Homa yerleşiminde 800’den fazla ilave birim inşa edilmesi için ihale açtı. İhale kararını kınayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail

İsrail’den yeni yerleşim ihalesi
Paylaş

İSRAİL hükümeti, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Doğu Kudüs’teki Har Homa yerleşiminde 800’den fazla ilave birim inşa edilmesi için ihale açtı. İhale kararını kınayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in ısrarla ve dünya kamuoyunu umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği vurgulandı.

İsrail’in yerleşim faaliyetlerinin barış sürecini engellediğine ve iki devletli çözüm vizyonununu ciddi biçimde tehlikeye attığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Uluslararası toplum, yerleşimlerin kabul edilmeyeceğini vurgulamalıdır. İsrail’i Ortadoğu’da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye davet ediyoruz” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Viktor Bout’a 25 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Sarkozy: Daha çok kemer sıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...