06 Nisan 2012 11:07

‘Öğrencime dokunma!’ kampanyası

Bir grup öğretim görevlisi ve aydın, öğrencilere karşı süren tutuklama ve hukuksuz yargılamalara karşı “Öğrencime dokunma” kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Öğretim görevlileri, kampanya kapsamında cezaevleri önüne giderek temsili ders yapacak.Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen öğretim göre

‘Öğrencime dokunma!’ kampanyası
Paylaş

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen öğretim görevlileri “Öğrencime dokunma” pankartı açarak “AKP elini öğrencimden çek” sloganları attı. “Öğrencime dokunma” adı altında kampanya başlatan öğretim görevlileri adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım, tutuklu öğrenci sayısının giderek arttığına dikkat çekerek, “Tutuklanan öğrencilere isnat edilen suçlar ‘terör’ şemsiyesi adı altında birleştiriliyor. Suç delili olarak gösterilenler arasında evde bulunan ders notları, kitaplar, su faturaları gibi belgelerin yanı sıra, ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamına giren basın açıklaması yapmak, YÖK’ü protesto etmek, anma etkinliklerine katılmak gibi faaliyetlerin veya saç kestirmek şemsiye taşımak, puşi takmak gibi gündelik yaşam pratiklerinin de yer alması bu tabloyu çok daha vahim hale getiriyor” dedi.

Kıvılcım, düşünce ve ifade özgürlüğüne dayalı bilimsel üretimin mekanı olan üniversitelerin sorumluluğunun en başta öğrencilerine sahip çıkmak olduğunu belirterek “Sınıflarda öğrencilerimizle tam mevcutlu olarak bir arada olmak istiyoruz” diye konuştu.

Tutuklu öğrencilerin listesini de açıklayan öğretim görevlileri, kampanya kapsamında cezaevleri önüne giderek temsili ders işleyecek. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Savunmaya özgürlük’ yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Şerzan için adalet arayışı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...