Öldürülen Gazeteciler Günü’nde gazeteciler hapiste
Bugün cezaevinde yüz civarında gazeteci bulunuyor. Terörle Mücadele Yasası kapsamıyla gazeteciler tutuklanıyor. Baskı ve sansür artık sıradan bir hal almış durumda.
Konuyla ilgili açıklama yapan TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, basın üzerindeki baskının giderek arttığını ve bu durumun da tedirginlik yarattığını belirtti. Bu ayıptan bir an önce geri dönülmesi gerektiğini dile getiren Olcayto, Türkiye’de gazetecilerin tehdit edildiğini ve işten atıldığını söyledi. Olcayto, “12 Eylül, bugün yargılanmaya çalışılıyor ve basına bu sürece müdahil olması gerektiği konusunda telkinlerde bulunuyor. Ana akım medya hangi yüzle bu sürece müdahil olacak. Nerdeyse hepsi 12 Eylülü desteklemişti alkış tutmuştu. Hangi yüzle müdahil olacaklar. 12 Eylülden en fazla zarar gören Sosyalist ve Kürt basını sadece bu sürece müdahil olabilir.” dedi.
MEZARI BAŞINDA ANMA
Bugün ilk basın şehidi olarak kabul edilen Hasan Fehmi’nin mezarı başında anma gerçekleştirilecek. TGC tarafından yapılan anmanın ardından Basın Müzesi’ne gidilecek. Burada “Öldürülen Gazeteciler Galerisi” ziyaret edildikten sonra, konuyla ilgili bir panel düzenlenecek. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et