05 Nisan 2012 08:59

“Kimse evinde soğuk bir havanın olmasını istemez”

Hey Tekstil işçilerinin hak arama mücadelesi devam ediyor. Biz de direnişte olan bir işçinin çocuğuyla direnişi ve bu durumun etkilerini konuştuk.Baban yaklaşık 55 gün önce hey tekstilden atıldı. Bu seni nasıl etkiledi?Her yönden olumsuz bir etkisi oluyor. Aile içinde kimin huzuru olmazsa, canı sıkkın olursa o büt&uum

“Kimse evinde soğuk bir havanın olmasını istemez”
Paylaş


Baban yaklaşık 55 gün önce hey tekstilden atıldı. Bu seni nasıl etkiledi?

Her yönden olumsuz bir etkisi oluyor. Aile içinde kimin huzuru olmazsa, canı sıkkın olursa o bütün aile bireylerini etkiler ister istemez. Özellikle de babalar için bu daha fazla geçerli oluyor. Her ailede babalar evin ekonomisiyle ilgilenir. Babanın canı sıkkın olunca herkese olumsuz yansıması oluyor. Biz de 3 kardeşiz. Sorumlulukları kolay değildir 3 tane çocuğun.

Çalıştığı zaman da benzer sıkıntılar oluyordu yani?

Tabi ki de var. Maaşlarını zamanında alamıyorlardı. Ya da mesaiye kalıyorlardı, ama ödemeler aksıyordu. Herkesin kendisine göre bir harcaması, ev kirası oluyor. Hepsinin benim gibi çocukları var. O kadar insanın da durumunu bir düşünmek gerekir. Ev kirası, faturaları, çocuklarının masrafları... Kolay değil gerçekten. Kendimden biliyorum. Babam çalıştığı dönemde bizde de oluyordu. En çok sıkıntıları çalıştığı dönemde yaşamıştık. Kolay değil bunlar, en sonunda da bu hale geldiler.

Ödemeler geç yapılıyordu. Geçtiğimiz seneye denk geldi tabi ki. Ben de o dönem dershaneye gidiyordum. Dedim ya olumsuz etkilemişti diye, dershaneyi bırakma düşüncesi insanın aklına gelmiyor değildi. Hani belki bir nebze olsun ona destek olabilirim diye. Sonuçta ailemin sıkıntısı benim sıkıntım, benim sıkıntım ailemin sıkıntısıdır. Kimse evinde soğuk bir havanın olmasını istemez. Tabi bir şekilde devam ettim. Dediğim gibi evde morallar düşük oluyor. Bu benim derslerimi de çok etkiledi. Üniversite sınavına gireceksin. Hayatının dönüm noktası olarak görülüyor. Ama ailecek bunların üstesinden gelmeyi başardık.  Evde bir kişinin huzursuz olması herkesi etkiliyor ancak biz bunun üstesinden geldik. Diğer aileleri de düşünmek gerekir. Şu çok önemlidir bence gerçekten böyle durumlarda en çok etkilenenler çocuklar oluyor kendimden biliyorum.

ÖNCEKİ HABER

Kalan Müzik 20. Yıl Konserleri Telvin’le devam ediyor

SONRAKİ HABER

Armaya endekslenmiş hayatlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...