05 Nisan 2012 08:39

Polis Çukurova’da öğretim üyelerini tartakladı

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından narenciye araştırma ve gen bahçesi olarak kullanılan arazide, yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin çalışma yapmasına tepki gösteren öğretim üyeleri tartaklandı.Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’nun da aralarında

Polis Çukurova’da öğretim üyelerini tartakladı
Paylaş

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’nun da aralarında bulunduğu öğretim görevlileri ve öğrenciler, narenciye gen bahçesinde çalışma yapmak üzere getirilen iş makinelerinin önüne geçti. Rektör Alper Akınoğlu, Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım ile tartıştı. Rektörün, polisin haksızlık yaptığını söylemesi üzerine konuşan Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım kendilerine böyle bir emir geldiğini ve araçların önünün açılmaması durumunda müdahale edeceklerini söyledi.

YAKA PAÇA MÜDAHALE

Bu tartışmanın üzerine öğretim üyeleri ve öğrenciler çekilmeyince çevik kuvvet ekipleri öğretim üyelerine ve öğrencilere saldırdı. İş makinelerinin bahçeye girmemesi için mücadele eden öğretim üyeleri ve öğrenciler çevik kuvvet ekipleri tarafından yaka paça olay yerinden uzaklaştırıldı. Çevik kuvvet ekipleri öğretim üyeleri ve öğrencilerin arasından bir koridor oluşturarak iş makinelerinin gen bahçesine girmesini sağladı. Polisin oluşturduğu güvenlik kordonundan sonra gen bahçesine giren iş makineleri çalışmalarına başladı.

İKİNCİ BÜYÜK ZEYTİN GEN MERKEZİ

Türkiye’nin ikinci büyük zeytin gen bahçesi konumundaki Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gen Merkezi alanına okul yapılmasını isteyen öğretim üyeleri, öğrenciler ve Ziraat Mühendisleri Odası daha önce de açıklamalar yaparak “1976 yılında kurulan Türkiye’nin ikinci büyük zeytin gen merkezini yok etmek bir katliamdır” demişlerdi.
 (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Bu intihar son olsun!

SONRAKİ HABER

Narine’yi bilir misiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa