06 Kasım 2015 10:17

Hüseyin Aykol: Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi ve Demokratik Ulus Gazetesi yönetici, yazar ve muhabirleri bugün ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarları ve Demokratik Ulus Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nuray Candan’la gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci ve yazar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açtığı soruşturma kapsamında gazeteciler, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi.

İfadesinin ardından görüştüğümüz Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, özgür basın geleneği olarak 26 yıldır başlarına pek çok şeyler geldiğini, katledildiklerini ve bombalandıklarını belirterek, bu davayı bu nedenle küçük bir dava olarak gördüklerini söyledi. Aykol “Ama dava açıldığında, iddiname hazırlandığında gördük ki gazetemiz çalışamaz hale getiriliyor. Çünkü pek çok yazarımız tutuklanabilir ya da biz tutuklanabiliriz. Bize karşı bir saldırı diye düşünüyoruz” dedi. Aykol son dönemde Koza İpek grubuna yapılan operasyon, Cumhuriyet’in hedef gösterilmesi ve Hürriyet’e saldırı gibi gelişmeler yaşandığını ve bu durumun geçmişte birbiriyle pek dayanışma içinde olmayan gazetecilerin daha fazla bir araya geldiklerini ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Aykol şöyle dedi: “Biz devrimci, demokrat, yurtsever gazete grupları olarak habercilik yapmaya devam edeceğiz. Bizim haberciliğimiz onlara muhalefet gibi gözüküyor ama hükümet güzel bir yasa çıkasa onu da yazarız. Sadece anlaşılmayan şey şu; biz gazetecilik yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hükümet ve yetliler yanlış yaparsa bunu yazmak da bizim görevimizdir, yazmaya da devam edeceğiz.”

Haklarında soruşturma açılan gazeteci ve yazarların isimleri şöyle: Demokratik Ulus Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nuray Candan, gazetenin yazarları Cemal Şerik, Ali Haydar Kaytan, Metin Arslan, Selahattin Erdem, Dilzar Dilok, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan, gazetenin yazarları Suat Bozkuş, Şenel Karataş, Eyüp Güven, Muzaffer Ayata, Baki Gül, Hasan Kıyafet, Kemal Bülbül, Hasan Ali Kızıltoprak, Arif Altan, Ersin Çaksu, Zana Farqini, Doğan Durgun, Metin Yeğin, Mehmet Güç, Ayşe Batumlu, Ömer Ağın ve DİHA muhabiri Hayri Demir. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sedat Peker'in oğlu TRT dizisinde

SONRAKİ HABER

Okul müdürü öğrencileri zorla Cuma namazına götürdü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...