04 Nisan 2012 10:01

Dünya şairleri İzmir’de

Herkesin yaşamında mutlaka yer etmiş bir şiir vardır. İlk aşk, ilk terk ediliş; diline takılan bir şarkının şairin kaleminden dökülmüş dizeleri; bebeğe söylenen ninni; ya da bir duvar yazısı kim bilir hangi şairin kaç zaman önce söylediği…   Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Şiir Buluşması&rsqu

Dünya şairleri İzmir’de
Paylaş

Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’nın basın metni yukarıdaki sözlerle başlıyor. 5-7 Nisan tarihleri arasında dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından şairler, Konak’ta buluşacak.

Konak Belediyesinin düzenlediği İzmir Şiir Buluşmasının bu yılki onur konuğu Refik Durbaş, onur konuğu ülke ise Yunanistan.

Şiir buluşması bugün saat 14.00’te yapılacak olan yürüyüşle başlayacak. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi önünde oluşturulacak olan kortej, şiirlerle Alsancak Vapur İskelesi’ne yürüyecek.  
Kortejin ardından Düş Gezginleri Müzik Grubu, ‘Şiir Blues’ konseriyle İzmirlileri şiire davet edecek.

ŞİİRLER SOKAĞA TAŞACAK

Bu yılki şiir buluşmasının en önemli özelliği etkinliklerin sokağa taşması. Üç gün boyunca Alsancak’ta şiirler okunacak. “Seferis, Kavafis, Ritsos Aramızda’, ‘Şiir ve Sinema’, ‘Yunanistan şiiri’, ‘Şiir ve Cinsiyetçi Söylem’, ‘Kadın ve Barış Şiirleri’ gibi konu başlıklarıyla söyleşiler yapılacak. Usta şairler, dizelerini kendi sesleriyle, söyleşileriyle paylaşacak. Didem ve Sinem Balık Kardeşler ile Haluk Çetin’in konser vereceği şiir buluşmaları, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezinde panel, söyleşi ve film gösterimleriyle devam edecek.

Etkinlikler, kendisi de bir şair olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan başkanlığında, Namık Kuyumcu, Asuman Susam, Fergun Özelli, Hasan Özkılıç ve Hayri K. Yetik’in yer aldığı Düzenleme Kurulu tarafından hazırlandı.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK yöneticilerinden bakanlıkta eylem

SONRAKİ HABER

Her 100 kişiden 10’una mobbing

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa