04 Nisan 2012 09:46

Yemen’de 40 El Kaide militanı öldürüldü

YEMEN hükümeti, ülkenin güneyinde düzenlenen operasyonda 40 dolayında El Kaide militanının öldürüldüğünü açıkladı. Yetkililer, üç gün boyunca süren saldırılar sonunda el-Rahha’daki El Kaide üssünün ele geçirildiğini belirtti.Geçtiğimiz hafta El Kaide militanları

Yemen’de 40 El Kaide militanı öldürüldü
Paylaş

YEMEN hükümeti, ülkenin güneyinde düzenlenen operasyonda 40 dolayında El Kaide militanının öldürüldüğünü açıkladı. Yetkililer, üç gün boyunca süren saldırılar sonunda el-Rahha’daki El Kaide üssünün ele geçirildiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta El Kaide militanları, bu bölgedeki bir askeri üsse saldırmış ve her iki taraftan toplam 30 kişi ölmüştü. Hükümet operasyonu da bu saldırı üzerine gerçekleştirildi. Henüz El Kaide örgütünden bir açıklama gelmedi.
Yemen’deki İslamcı gruplar, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin göreve geldiği şubat ayından bu yana yeniden saldırılara başladı.

Yemen’deki militanların güçlenmesinden kaygı duyan ve yönetime destek veren Amerikan yönetiminin, bölgede, insansız uçaklarla yürüttüğü saldırılarını artırdığı belirtiliyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM heyeti Şam yolcusu

SONRAKİ HABER

İspanya’da işsizlik rekor kırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa