28 Ekim 2015 13:45

Yetmeyecek, engelleyemeyecekler!

ROTA

Paylaş

Hep birlikte tarihe not düştük; yoldaşlarımızın, arkadaşlarımızın, ‘barış ve demokrasi’ diye haykıran yüzlerce kardeşimizin kanıyla!

Sadece bir diktatör bozuntusunun 400 vekil hevesi değil, aynı zamanda egemenlerin, öfkesi biriken ve bir şey yapmalı diyen halkın umudunu, mücadele isteğini, kan ve gözyaşları içine tutsak etmek istemesi eklemlenmiştir bu kan çanağına!

12’sinde, 17’sinde onlarca gencin kapitalizm çarkı içinde adı fıtrat olan bir yaşam sürmeleri, sakat kalmaları, Torunlarda, Ermenek’te OSTİM’de daha fazla kar pahasına ölüme terk edilmeleri, patronların bu katliamlardan aklanmaları, milyonlarca gencin alın terinden servetlerine servet katmayı sürdürmeleri yetmemiştir!

Patronların işçilerin örgütlenmemeleri için kendi sendikalarını kurmaları, sendika ağalarıyla haklarını isteyen her işçiyi işten attırmaları, hakkını arayan her işçinin üstüne polislerini salmaları yetmemiştir!

Üniversitede parasız, bilimsel eğitim isteyen öğrenciyi, fabrikada insanca yaşanacak bir ücret isteyen işçiyi, ifade özgürlüğü diyen gazeteciyi, halk için bilim diyen akademisyeni, toprağımı suyumu yağmalatmayacağım diyen köylüyü, genci, halkı, vatandaşı bölücü ilan etmeleri yetmemiştir!

Yetmemiştir; 12 yaşında 13 kurşun bir Kürt gencin bedenine! Sokağa çıkma yasaklarıyla, kentlerin kuşatılması, binlerin anadilinde eğitim görmek, eşit haklar temelinde yaşama isteğini dile getirdiği için tutuklanması yetmemiştir! Roboskiler yetmemiştir! Kendi inancını özgürce yaşamak isteyen halkları, Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta katletmeleri yetmemiştir!

Mahallesini, sokağını, kentini savunanların, kendi yaşamına müdahaleyi kabul etmeyen milyonların üzerine TOMA’larla gidilmesi, kurşunlar yağdırılması, sokak ortasında dövülerek öldürülmesi Ali İsmail’lerin yetmemiştir iktidarlarını sürdürmeye!

Kadınların eve hapsedilmesi, tacizcilerin tecavüzcülerin ödüllendirilmesi, cinsiyet ayrımcılığının yaşamın her alanında devlet eliyle sürdürülmesi, kadın emeğinin katmerli sömürüsü yetmemiştir!

Sermayenin korosu, tüm kurumlarıyla okulda, evde, atölyede hep bir ağızdan biat çağrısı yaparak, sitemi sorgulayan her genci fişlemesi, işten atması, okuldan uzaklaştırması, sokakların meydanların yasaklaması yetmemiştir!

 

Darağaçlarında Erdal’lar, işkencede Metinler, sokak ortasında Hrant’lar, Berkin’ler,  Ali İsmail’ler yetmemiştir düzenlerini sürdürmeye!

Yetmemiştir, durduramamıştır bunca katliam, bunca kin tohumu, bunca saldırı, binlerce metal işçisinin fabrikalarda, patron düzenini sarsmasını!

Yüz binlerin barış ve demokrasi için haykırmasını, sokağa çıkmasını engelleyememiştir!

En önünde Havva Anaları, toprağı için direnen yüzlerce köylüyü korkutamamıştır bu zulüm!

Engelleyememiştir, fabrika fabrika dolaşan bayrağı devralacak yeni Korkmazlar’ın yetişmesini! Üniversitesinde, lisesinde bu düzeni yıkmaya ant içmiş yeni Şebnem’ler, Deniz’ler, Elif’ler yetişmesini engellemeye güçleri yetmemiştir!

Yetmeyecek bizi korkutmaya! Sürmesin diye bu kanlı zulüm, burjuvazinin yağma ve kar düzeni, kanla kazıdık hafızamıza, not düştük tarihe, sizin içinde direneceğiz! Korkmayacağız! Geri Durmayacağız, Unutmayacağız! Affetmeyeceğiz! Başlarına yıkacağız iktidarlarını! Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyada dalgalandıracağız bayrağınızı!

ÖNCEKİ HABER

‘Saray yenilecek emek kazanacak’

SONRAKİ HABER

Demokrasi güçlerinden seçim güvenliği çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa