27 Ekim 2015 12:51

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç'tan işçilere ziyaret

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala HDP Antalya’da seçim ziyaretlerini sürdürüyor.

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç Kepez ilçesinde inşaat işçileri ile sabah çayı içerek sohbet etti. Yaklaşık 30 inşaat işçisi ile bir araya gelen Oluç “AKP hükümetini eleştirmek bizim görevimiz. Çünkü biz muhalefet partisiyiz.Yanlışlarını söylemek bizim görevimiz.Fakat AKP bundan rahatsız oluyor” dedi. Oluç sorulan bir soru üzerine “Bizim artık barajımız 7.Haziranda almış olduğumuz yüzde 13 oydur. Bizler 1.Kasım günü bu aldığımız oyun üzerinde oy alacağız. Sahada insanların soruları, anlatımları ve bize olan yaklaşımları,bizim oy sıçramasını yapacağımızı gösteriyor.Sadece Antalya’da değil Türkiye’nin her yerinde önemli oy artışı sağlayacağız” dedi.

Söz alan işçiler ise isteklerinin bir an önce barışın gelmesi olduğuna vurgu yaparak “Bizler Kürt vatandaşlarız. Buralara inşaatlarda çalışmak ve ekmek parası kazanmak için geldik. Fakat biraz ortalık karıştığında gelip inşaatları basıyor bize saldırıyorlar. Biz barışın gelmesini ve her insanın rahat yaşamasını istiyoruz” dedi.Bir başka işçi ise kartonpiyer ustası olduğunu, inşaatlarda sigortasız çalıştıklarını, iş güvenliği olmadığını anlattı.”Başka bir sorunumuz ki en önemlisi güvenlik” diyen işçi, Afyon’da çalışırken çıkan olaylar sonrası inşaata yapılan saldırı sonrası kenti terk ettiklerini ve orada bulunan alacaklarını alamadıklarını, çok mağdur olduklarını anlattı.

Tüm yaşananlara rağmen bir an önce barışın gelmesini istediklerini belirten işçiler “Bu seçimde oylarını barış için HDP’ye vereceklerini” bildirdiler.

ÖNCEKİ HABER

Opera sanatçısı Arda Aydoğan toprağa verildi

SONRAKİ HABER

HAK-PAR başkanı Fehmi Demir için tören

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...