03 Nisan 2012 09:51

Kadın kadına Mor Öyküler

KAOS GL’nin düzenlediği ve teması ‘Mor’ olarak belirlenen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda jüri onur üyeliğini Pınar Selek yapacak. Yarışmanın ödülleri, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da sahiplerini bulacak.7. Kadın Kadına Öykü Yarışması&

Kadın kadına Mor Öyküler
Paylaş

KAOS GL’nin düzenlediği ve teması ‘Mor’ olarak belirlenen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda jüri onur üyeliğini Pınar Selek yapacak. Yarışmanın ödülleri, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da sahiplerini bulacak.
7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın çağrı metni şöyle:
“2006 yılında ‘Mutlu Aşk Vardır’ temasıyla yola çıktığımızda hedef ‘belleklere kazınmış karanlık bir imajı silmek’ti. Bugüne dek kadınların kadınlara olan aşkını anlatan filmler, romanlar ve öykülerde canavarlaştırılmış lezbiyenler ve biseksüel kadınlar görmüş, sonu hep mutsuz biten, ruhsal çalkantılar içinde gidip gelen, şiddetle bezeli ve yaralayıcı ilişkilere tanık olmuştuk. Mutlu ve umutlu biten öykülere hasret kalmıştık. Kurgu ya da gerçek, kendi hikâyelerimizi kendimiz anlatalım, mutluluklarımızı paylaşalım, bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara ve duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim istemiştik.
‘Mor’u, hissettik, işittik, tattık, sevdik belki ‘Mor’ olanı, belki de nefret ettik ‘Mor’ olandan... Bazen aşkın nişanesi bazen nefretin izi oldu tenimizde düşen mor ama hep kadınlığımızın rengi. Kadın kadına aşklarımızın, heyecanlarımızın, hüsranlarımızın ve sevinçlerimizin neresine düşer ‘Mor’? Ya sizin için ‘Mor’ neydi ve hayatınızın neresinde şimdi? Heyecanla bekliyoruz ‘Mor’a bulanmış öykülerinizi...” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Batı Afrika’dan Mali’ye yaptırım kararı

SONRAKİ HABER

Bir hasta tutuklu daha yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...