21 Ekim 2015 06:03

Şemdinli’de öğretmen ataması Emniyet Müdürlüğünden!

Şemdinli'de eksik yapılan atamalardan kaynaklı boş kalan öğretmen kontenjanları için "ücretli öğretmen" adı altında yapılan atamanın Milli Eğitim Müdürlüğü yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından GBT sorgulamasıyla yapıldığı öğrenildi. Emniyet'in yaptığı öğretmen atamalarında HDP'ye yakın olan isimlerin veto edildiği belirtilirken, sırf AKP'ye yakın oldukları için 2 yıllık mobilyacılık ve jeoloji mezunlarının da sınıf öğretmenliğine atanmasına 4 yıllık Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenleri isyan ettirdi.

Paylaş

Nedim TÜRFENT

Öğretmen atamaları, her eğitim-öğretim yılının başlangıcında Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözemediği en büyük sorunların başında gelirken, yetersiz atamalardan dolayı hem onbinlerce öğretmen atanamayarak işsiz bırakılıyor hem de atanmayan kadrolarda boş kontenjan kalıyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 250 kontenjanın boş kaldığı öğrenildi. Özellikle sınıf, İngilizce ve Türkçe öğretmenliği alanlarında sıkıntılar yaşanırken, boş kalan kontenjanlara da "ücretli öğretmen" adı altında öğretmen ataması yapıldığı ve bunların da AKP'ye yakın olanlar kişiler olduğu kaydedildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMASINI EMNİYET YAPTI

Halen atama bekledikleri için adlarını vermek istemeyen 4 yıllık Eğitim Fakültesi mezunu Şemdinlili öğretmenler ise, boş kalan kontenjanlar için "ücretli öğretmenliğe" başvurduklarını ancak başvurularının skandal bir şekilde kabul edilmediğini anlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduklarını söyleyen öğretmenler, "Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, başvuran kişilerin isimlerinin bulunduğu listeyi önce kaymakamlığa ardından da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne göndermiş. Yani atanacak öğretmenlere Emniyet karar vermiş" dedi.

HDP'YE YAKIN OLANLARA EMNİYET'TEN VETO

Emniyet'in de atamalar için GBT sorgulaması yaptığını ifade eden öğretmenler, "HDP'li akrabası olanlar, HDP'ye yakın olanlar Emniyet'ten veto yemiş. Yine üniversitedeyken eyleme katılanlar veya siyasi bir nedenle gözaltına alınanlar, AKP'li şube müdürü tarafından atanmamış. Bize açık açık haksızlık yapıldı. Bizler 4 yıllık Eğitim Fakültesi mezunu boşta kalırken, 2 yıllık okuyanlar atanmış" şeklinde konuştu.

Boş kalan kimi kontenjanlara akıl almaz atamalar yapıldığını belirten öğretmenler, "Mesela sınıf öğretmenliği kontenjanına 2 yıllık mobilyacılık ve jeoloji mezunlarını atamışlar. Bunlar öğrencilere ne verebilir?" diye sordu. Konunun yetkililerce araştırılması gerektiğini kaydeden öğretmenler, duyarlılık çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görüştüğümüz Şube Müdürü Reşat Demirtaş, "Bilgi verme yetkimiz yok" dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları kurumları: Seçim beyannamesinin toplatılması skandal

SONRAKİ HABER

Kırşehir'de yakılan kitabevinden kalan kitaplar Diyarbakır’da öğrencilere dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...