18 Ekim 2015 03:45

Şimdi artık...

Paylaş

Aydın ÇUBUKÇU

Durun ve düşünün. Neden en güzel gülüşleriyle donatıyorlar afişlerimizi, pankartlarımızı, bildirilerimizi. Neden duvarlarımıza, defter kapaklarımıza en ışıklı yüzlerinin resimlerini yapıştırıyoruz…

Oysa yüzleri silindi, bedenleri parçalandı, ciğerleri, kalpleri asfalta sıvandı. Kolları, bacakları koptu, ağaçların tepelerinden “organ parçaları” toplandı!

Gerçek bu!

Artık hepsi toprakta!

Bakın ve düşünün!

Yaralılarımız, zafer işareti yapan, gülen, barış, demokrasi, emek demeye devam eden yaralılarımızın yüzünde gülüyorlar şimdi. Şimdi onları yaşatmak, onlarda toprağa gidenleri yaşatmak görevimiz var öncelikle.

Sonra, yere düşmüş bayrakları kaldıracağız. Pankartlarımızı yeniden açacağız. En güzel gülüşleriyle, en büyük özlemleriyle, en yürekli ve en atılgan halleriyle onlar da içimizde olacaklar. Sloganlarımızı atarken yalnızca onların haykırışlarını değil, patlayan bombaların gümbürtüsünü de sesimize katacağız.

Korku ve suskunluk yaratmak isteyenler, karşılarında yeni bir dünya yaratma gücü ve heyecanı ile her saldırıdan daha dik, daha güçlü çıkmayı başaran, barış, demokrasi ve emek mücadelesini, bütün insanlığın en güzel ortak geleceğinin ilk cephesi olarak gören, çok daha büyük, çok daha çetin mücadelelere hazır halklar olduğunu böylece öğrenecekler.

Şimdi umutla ve mutlak kazanacağımız son kavganın azmiyle yeni mücadelelere yürüme zamanı.

Bunu düşünün şimdi ve ayağa kalkın.

ÖNCEKİ HABER

Karanlık

SONRAKİ HABER

Umudu büyütmeye bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...