02 Nisan 2012 11:05

Eğitimde dört dörtlük ‘şaka’

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) 4+4+4 sisteminin hiçbir akademik ve pedagojik dayanağının olmadığını belirterek, şu anda görevinin başında bulunan 50 bin kadar sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası durumuna düşeceğine dikkat çekti.Konak YKM önünde buluşan AYÖP’lü öğretmenler, 4+4+4 si

Eğitimde dört dörtlük ‘şaka’
Paylaş

Konak YKM önünde buluşan AYÖP’lü öğretmenler, 4+4+4 sisteminin yanı sıra atamalarının yapılmamasını eleştiren döviz ve pankartlarla Konak Meydanı’na yürüdü. Yüzlerine ABD’yi ve gericiliği simgeleyen maske takan bir kısım öğretmenin önde yürüdüğü yürüyüş boyunca, “Gerici faşist eğitime hayır”, “Karanlığa teslim olamayacağız”, “Çocuk işçilere çocuk gelinlere hayır”, “Yaşasın parasız demokratik eğitim” sloganları atıldı.

Büyükşehir belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında platform adına konuşan Beste Yürekli, 4+4+4 sisteminin zorbalıkla meclisten geçirildiğin söyledi. “AKP hükümeti, çocuk işçiliği ve çocuk gelinleri arttırma, halk çocuklarını eğitimden mahrum bırakma, öğretmenlerimizi mollalara, okullarımızı medreselere öğrencilerimizi de müritlere dönüştürme amacındadır” diyen Yürekli, bunun ülkenin ve gençliğin geleceğinin kararması anlamına geldiğini kaydetti. Oyun çağındaki çocukların okullara hapsedileceğini, para babalarının düzeni için çocuk işçiliğinin yaygınlaştırılacağını, kızların okumasının zorlaştırılarak, çocuk gelinlerin artacağını dile getiren Yürekli, “AKP’nin Fatih gibi projelerinin de kendi yandaşlarına kaynak aktarmayı hedeflediğini söyledi. Yürekli, “Daha fazla mücadele edeceğiz. Biliyoruz ki, haksızlıklar karşısında susanlar haklarıyla beraber onurlarından da olurlar” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Polis devletine teslim olmayacağız’

SONRAKİ HABER

Sosyal paylaşım uzaklaştırma getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...