12 Ekim 2015 07:27

İkitelli'de liseli öğrencilere polis saldırısı

Paylaş

Küçükçekmece'de Halkalı Toplu Konut Kız Meslek Lisesi (HTKL) önündeki boykot çağrısı sonrası İkitelli'de yürüyüş yapan gençlere polis saldırdı.

Lise önünde Ankara'da katledilen arkadaşlarının fotoğraflarıyla anma yapan ve boykot çağrısında bulunan, derslere girmeyen öğrenciler, Halkalı’daki lise önünden İkitelli'ye yürüyüşe geçti. Gençler, AKP'ye ve Erdoğan'a istifa çağrısında bulunarak mahallelerde yürüyüş yaptı. 

Öğrencilerin yürüyüşüne İşyerlerinden, atölyelerden çıkıp alkışlarla destek verildi. Öğrenciler Gülten Özaydın Lisesi önünde açıklama yaptı. Burada, işyerlerinden çıkan işçiler ve okullarında pencerelerine çıkan liseliler yürüyüşe alkışlarla destek verdi. 

Bu sırada işyerindeki pencereden çıkan bir kişinin küfürle liselileri tehdit etmesinin ardından gelen polisler ise gençlere biber gazı ile saldırdı. Okulun önünde yaşanan saldırının ardından biber gazından fenalaşan gençlerden yerlere düşenler oldu. Gençler daha sonra yürüyüşlerine devam ederek Ankara'da katledilenlerden Küçükçekmece Garip Dede Dergahına gelen cenazeye geçtiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Annesinin kucağında vurularak yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Sur'da bir çocuk daha öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...