10 Ekim 2015 16:01

Ankara'daki katliam pek çok ilde protesto edildi

Ankara'da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı üzerine düzenlenen Barış Mitingi öncesinde gerçekleşen bombalı saldırılar birçok ilde protesto edildi

Paylaş

Ankara'da miting öncesi patlama

Demirtaş: Mafyalaşmış, katilleşmiş bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız

'Barış çığlıklarına bombayla yanıt verildi'

İSTANBUL

Ankara’da onlarca kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırı, İstanbul’da  Taksim başta olmak üzere pek çok ilçede protesto edildi. Eylemlerde katliam lanetlenirken, hükümetin istifa etmesi istendi. Taksim’de ilk olarak HDP’nin çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde, “İnadına barış inadına kardeşlik”, “Vardık, varız, varolacağız'” sloganlarıyla oturma eylemi yapıldı. Akşam saat 18.00’de ise binlerce kişi Tünel Meydanı’nda bir araya gelerek Galataray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca,  “Hükümet istifa”, “Hırsız, katil AKP”, “Unutmak yok, affetmek yok”, “İnadına barış” sloganı İstiklal Caddesinde yankılandı. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Galatasaray Lisesi önüne gelen kitle ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan Barış Anneleri de eyleme katıldı.

‘BARIŞ İSTEYENLERİ BİR ARAYA GETİREREK  SOKAĞA ÇIKMALIYIZ’

Eylem EMEP İstanbul İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek’in konuşmasıyla başladı. “Katliamın arkasındakileri kınıyoruz” diyen Gerçek, 7 Hazirandan bu yana başlayan savaşın Türkiye’yi kan gölüne çevirdiğini söyledi. Gerçek, “Bu savaş kimin işi görüyoruz. Savaş olmasın diyenler Suruç’ta, Diyarbakır’da, Ankara’da katliamla karşılaştı. Barış isteyenler öldürülüyor. AKP hükümeti ve derin güçler Türkiye halklarını, Türkiye emekçilerini teslim almaya çalışıyorlar. Her şey saray için, ‘Biz biliriz biz yaparız’ diyorlar” diye konuştu. Türkiye emekçilerinin yıllardır savaş politikalarına karşı mücadele ettiğini vurgulayan Gerçek, “Biz de mücadele edecek ve saldırıları boşa çıkaracağız. Tüm kentlerde halkımızla birlikte savaşa karşı barış isteyenleri biraraya getirip birlikte sokağa çıkmalıyız. Pazartesi DİSK ve KESK iş bırakma çağrısı yaptı. Bu çağrıya herkes sahip çıkmalı. Bu ülkenin halkları, emekçileri özgürlük ve barış talebini yükseltme göreviyle karşı karşıya. Katledilen arkadaşlarımızın mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Eylemde konuşan ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu da, “AKP’yi Suruç’tan, Cizre’den biliyoruz. Sarayı, barışın, direnişin kardeşliğin altında bırakacağız. İntikamımızı 1 Kasımda senin sarayını yıkarak alacağız. Biz kazanacağız. İnadına barış, inadına HDP” dedi.

‘İNADINA BARIŞI ÖRECEĞİZ’

KESK adına söz alan Özlem Tolu, Ankara’dalki katliamın siyasi sorumlularının belli olduğunu ifade ederek, “Sarayınıza da, savaşınıza da lanet olsun. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler on binlerce insan içinde bomba patlatarak savaş istediklerini belli etmişlerdir. Siyasi hedefleri için Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni birini eklemişlerdir. İnadına barış. Ya barış gelecek ya barış” diye ekledi.

HDP İstanbul  milletvekili Beyza Üstün de, “Barışı büyüten emek ve demokrasi güçleri ve tüm siyasi örgütler ‘Barış bizimdir, barışı  halklar büyütecek’ demek için oradaydık ve saldırdılar. Suruç’ta yoldaşlarımıza saldırdıkları gibi. Biz bu katilleri yöntemleriyle tanıyoruz. Halklar yanyana duruşlarıyla barışı büyüttükçe onlar silahlarıyla katlediyorlar. Ne Suruç’u ne Roboski’yi unutucağız, ne Maraş’ı ne Sivas’ı unuttuk. Size halklar hesap soracak” diye konuştu. Yaralıların üstüne gazları sıkma emrini verenlerin  Gezi parkı direnişinde polise saldırı emrini verenlerle aynı olduğunu ifade eden Üstün, “İktidarları ve sermayeleri gittiği için saldırıyorlar. Biz barışı örüyoruz. Varto’da çırılçıplak sürükledikleri Ekin’e,  Hacı Birlik’e ve Barış Annelerine sözümüz var. İnadına halklar kardeş olacak, inadına barışı öreceğiz” diye konuştu. Eylemde Barış Anneleri adına konuşan Döndü Ergin de, “Eli kanlı katilleri Roboski’den, Suruç’tan tanıyoruz. Yezid Kerbela’da öldürdü, bugün Ankara’da öldürdüler ama barışı öldüremeyecekler. Ne yaparsa yapsın bu halk ona biat etmeyecek. Mücadele bizim elele vereceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yapıldı. İstanbul’un Tuzla, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Avcılar, Beylikdüzü, Bağcılar, Sultangazi ve Kağıthane ilçelerinde eylemlerle Ankara’da yaşanan katliam lanetlendi.

GAZİ'DE SALDIRI

Sultangazi'de, Ankara'da yaşanan katliamı lanetlemek üzere Gazi Mahallesi'nde bir araya gelen kitleye polis tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı.

Kağıthane ilçesine bağlı Nurtepe’de de Vartolular Derneği, Dersimliler Derneği, Emek Partisi, SODAP, HDP, SYKP, TÖP-G, SDP ve  mahalle sakinlerinin olduğu 200 kişi, eylem yaparak katlamı lanetledi. Burada yapılan açıklama “Bu faşist terörün amacı ülkedeki demokrasi ve barış mücadelesini püskürtmek, işçi sınıfı ve halklarımız üzerinde korku yaratmaktır” denildi.

EMEP Bağcılar İlçe Örgütü de, Ankara'daki katliamı, Yeni Mahalle yürüyüş yolu boyunca gerçekleştirdikleri yürüyüşle kınadı. Burada konuşan EMEP Bağcılar İlçe Başkanı Ali Faik Küçüker, "Bu alçakça saldırın arkasında ülkeyi savaş ve kaos ortamına sürükleyen cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin olduğu açıktır" dedi.

HDP Şişli İlçe Örgütü ise Pangaltı Metro Durağı önünde yaptıkları sessiz oturma eylemiyle bombalı saldırıyı protesto etti.

Alibeyköy'de onlarca kişinin bir araya gelerek başlattığı eylem kısa sürede yüzlerce kişiye ulaştı. "Savaşa inat barış hemen şimdi", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atılan eylemde yürüyüş gerçekleştirildi.

Maltepe Barış Bloku’nun çağrısıyla Beşçeşmeler Meydanında bir araya gelen yaklaşık 400 kişi  Maltepe  Meydanı’na yürüdü. Sık sık, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası oturma eylemi yapıldı. Sancaktepe’de akşam 19.00’da Vatan İlköğretim Okulu önunde biraraya gelen kitle “Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak'”  sloganıyla Demokrasi Caddesi’ne yürümek istedi. Kitle Kaymakamlığın önüne geldiğinde polis biber gazıyla saldırdı.

SERAPOOL İŞÇİLERİ DİRENİŞ YERİNDE LANETLEDİ

Aylardır Cam Keramik-İş sendikasında örgütlenme mücadelesi veren ve direnişte olan Serapool işçileri Ankara’da yaşanan katliamı protesto etti.  (İstanbul/EVRENSEL)


İZMİR

Ankara’daki katliamı protesto için İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Alsancak’taki Sevinç Pastanesi önünde toplanıldı.

HDP Karşıyaka İlçe Örgütü Yöneticisi Ayşe Deniz ile Tarım Orkam Sen İzmir Şube yöneticisi Mesut Mak’ın da yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili kitle bir süre oturma eylemi yapıldı. “Katiller hesap verecek”, “Hükümet istifa” sloganları ve alkışlar eşliğinde süren eyleme çevreden laf atılması üzerine kısa süreli gerilim yaşandı.

Sahilden yürüyüşe geçen kitlenin önü, polis tarafından kesildi. Kitleden bir kadın, “Elinizde kan var diye seslendi.” Yapılan tüm görüşmelere karşın polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine, vatandaşlar polisi alkışlarla protesto ederek Kordon yolundan yürüyüşe geçti. Polisin ara ara durdurup “İlle müdahale mi istiyorsunuz” tehditleriyle yürüyüşe devam eden kitlenin etrafı TOMA’larla sarıldı.

Kitle Sevinç Pastanesi’nin önüne döndü. Polis civardaki pastane ve kafeteryalarda oturanlara karşı saldırgan tavrını sürdürdü. Kitleye saldıran polis Kıbrıs Şehitleri caddesinde vatandaşları darbederek gözaltına aldı. Bazıları ters kelepçe ile olmak üzere 40 dolayında kişi gözaltına alındı. (İzmir/EVRENSEL)


KOCAELİ

Katliam, Kocaeli’de Sabri Yalım Parkı’nda lanetlendi. “AKP savaş halklar barış istiyor” “Katliamlara inat barış kazanacak” ve “Her yer Ankara her yer direniş” sloganları atılan eylemde konuşan ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan, Ankara’da yaşanan katliamın sorumlularının uzaklarda aramaya gerek olmadığını vurgulayarak, “oy avcılığı” yapanlar olarak nitelendirdiği hükümeti asıl sorumlu olarak gösterdi.

GEBZE

Gebze Demokrasi güçleri de sokağa çıkarak, hükümeti istifaya çağırdı. Yaşamını yitirenler için 1dakikalık yapılan saygı duruşunun ardından platform adına konuşan Elif Alçınkaya, Ankara'daki katliamın sorumlusunun savaş hükümeti AKP ve saray iktidarı olduğunu belirtti. Eylem oturma eyleminin ardından son buldu.

MANİSA

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu, Ankara katliamını yürüyüşle protesto etti. Eğitim Sen Manisa Şubesi önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, “Katliamları lanetliyoruz, katiler değil barış kazanacak” pankartı açarak Manolya Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Eyleme CHP ve HDP Manisa milletvekili adayları da katıldı.

ADANA

Adana’da yüzlerce kişi, Ankara katliamını protesto etmek amacıyla İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Buradan Atatürk Parkı'na yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi. Bunun üzerine kitle “Katil hırsız Erdoğan" ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Mungan, “Hiç kimse Türkiye halklarını bu bomba ve katliamlarla yıldıramaz. Her şeye rağmen yine de barış diyoruz” dedi.

AYDIN

Aydın'da da emek ve demokrasi güçleri, Ankara'daki katliamı yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe HDP Aydın Milletvekili Adayı Doğan Erbaş, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, HDP ve CHP'li yöneticiler de katıldı.

CİZRE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Şırnak ve bütün ilçelerinin belediye ve DBP eşbaşkanlarının katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen katliamı kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Eğer Ankara'nın göbeğinde yüz binlerce insanımızın içerisinde bombalar patlatılmasına karşı biz sesimizi yükseltemezsek, yarın biz de katledilebiliriz. Yarın herkes her yerde katledilebilir ve kimsenin sesi çıkmaz, bu faşist baskı kalıcı olur. Bu faşist rejime karşı ben bütün Kürdistan ve Türkiye halklarını demokratik bir şekilde tepkisini ortaya koymaya çağırıyorum. Yüz binlerle, milyonlarla sokağa çıkarak bu katliama ses çıkarmalıdır” dedi.

VAN

Ankara’da barış mitingine yapılan katliamı kınamak için Van'da binlerce yurttaş merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Feqiyê Teyran Parkı'nda bir araya geldi. Katliam Iğdır, Erzurum, Muş gibi pek çok bölge ilinde de protesto edildi.

HAKKARİ

Katliama dönük öfkenin gösterildiği bir diğer merkez olan Hakkari'de de esnaflar kepenk kapattı, yurttaşlar ise evlerinin balkonlarına siyah bezler astı.

MERSİN

Mersin’de, Ankara katliamını protesto eden binlerce kişi, sabah saatlerinde Özgür Çocuk Parkı'nda toplanmaya başladı. Mersin'de Kürt mahallerinin tümünde esnaf kepenk kapatırken, birçok yurttaş evlerinin balkonlarında siyah bayrak astığı görüldü.

ANTALYA

Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısı ile Ankara katliamını kınamak için Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi. Açıklamayı yapan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri sözcüsü Özlem Yavuz, AKP ve Saray'ın iktidarda kalmak uğruna kendisinden olmayan herkese karşı topyekûn savaş açtığını söyledi.

ANTEP

Katliama bir tepki de Antep’ten geldi. Aralarında HDP, EMEP, KESK, TTB, YSGP, SYKP, ESP, İHD gibi çeşitli kurumların yanı sıra HDP Antep adaylarından olduğu binlerce kişi Kırkayak Parkından Yeşilsu’ya yürüdü. Yeşilsu’da yaklaşık 2 saat boyunca oturma eylemi yapıldı. Savaş politikaları yüzünden AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük tepkinin var olduğu eylemde, barış için mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.


ANKARA

Emek, Barış, Demokrasi Mitingine yönelik bombalı saldırı Ankara'nın dört bir yanında emekçi mahallelerinde protesto ediliyor. Keçiören, Dikmen, Tuzluçayır, Batıkent başta olmak üzere şehrin dört bir yanında halk katliamı lanetlemek için sokağa çıktı. Bazı semtlerde esnaf kepenk kapattı.

Emek Partisi (EMEP) Keçiören İlçe Örgütü, mitingde gerçekleşen saldırıya karşı yürüyüş gerçekleştirdi. “Çocuklarına gemicik almak için halkın çocuklarıın feda ettiler” diye seslenen EMEP üyesi emekçiler, yürüyüşlerini Danışment'te bitirdiler. Burada konuşan EMEP İlçe Yöneticisi Nazife Ortakçı, “7 Haziran'da iktidarı kaybetmeyi hazmedemeyen AKP yüzünü birkez daha gösterdi. Bu saldırı bütün işçi ve emekçilere yapılmıştır” dedi. Yürüyüşe ÖDP ve Halkevleri üyeleri de destek verdi.

Dikmen'de ise Sokullu ve İlker mahallelerinde toplanan halk, Dikmen Caddesi'nde Ziraat Bankası önünde basın açıklaması yaparak katliamı lanetledi. Açıklamada, katliamın sorumlusunun AKP hükümeti olduğu dile getirildi.

ESNAF KEPENK KAPATTI, HALK SOKAKTA

Tuzluçayır'da insanlar sokakta. Tuzluçayır Meydanı'nda toplanan mahalle halkı sloganlarla bugün gerçekleşen katliamı protesto ediyor. Tuzluçayır esnafı da bugün öğleden sonra kepenk kapatarak katliama tepki gösterdi.

KATLİAM ODTÜ VE 100. YIL’DA PROTESTO EDİLDİ

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği Barış Mitingine yapılan bombalı saldırı ODTÜ ve 100. Yıl Mahallesi’nde protesto edildi. ODTÜ’de yurtlarda 200 civarı kişiyle başlayan yürüyüş, yurtlarda mumlarla “BARIŞ” yazıldıktan sonra 100. Yıl’a doğru devam etti. 100. Yıl’da halkın da yoğun desteği ile birlikte büyüyen kitle “Saray Savaş Halklar Barış İstiyor”, “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza “ sloganlarıyla mahalle içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Saray Savaş ODTÜ Barış İstiyor” ve “100. Yıl Barış İstiyor” pankartlarıyla gerçekleşen protesto katliamı kınayan ve mücadeleyi büyütmeye çağıran açıklamayla sona erdirildi. (Ankara/EVRENSEL)


DİYARBAKIR

Ankara'daki katliam Diyarbakır Ofis'te protesto ediliyor. Ofis semtinde toplanan binlerce kişi, 'Katil Erdoğan', 'Şehid mamırın' sloganları atıyor. Katliama karşı bir araya gelen binlerce kişi, yürüyüşe geçti. 

Batman'da da Ankara'daki katliamı protesto için toplananlara polis saldırdı.

ERZURUM

Ankara'da Barış Mitingi öncesi gerçekleştirilen katliama tepki amacıyla Erzurum'da HDP basın açıklaması yaptı. HDP  İl binası önünde yapılan basın açıklamasına İHD, DBP, EĞİTİM SEN ve birçok sivil kuruluşun yanı sıra çok sayıda yurttaş da destek verdi.
HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar'ın katılımıyla düzenlenen eylemde, devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında konuşan Abdurrahim İncekan “Tıpkı Amed'de Suruç'ta hedeflediğiniz ancak başaramadığınız gibi bizleri asla bu onurlu davadan asla yıldıramazsınız” diye konuştu. İncekan, “Barış mitingi yapılacak yerin ve saatin belli olmasına rağmen hükümet, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi neden gerekli güvenlik önlemlerini almadı? Olağan koşullarda güvenlik birimlerinin kuş uçurtmadığı Ankara'da böyle bir patlama 400 vekil ve tek başına iktidar olmama hırsından bağımsız değildir" dedi.

‘İÇİŞLERİ BAKANI VE  VALİ İSTİFA ETMELİDİR’

Basın açıklamasının devamında konuşan Abdurrahim İncekan güvenlik zafiyetinden kaynaklanan patlama sonucunda atanmış İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Ankara valisinin derhal istifa etmesi gerektiğini ifade etti. İncekan, “Güvenlik zafiyetinden ötürü sorumluluğu olan atanmış İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar derhal istifa etmelidir"  dedi.
Patlamanın ardından yaralıların ve cesetlerin üzerine gaz bombası sıkan çevik kuvvetin tutumunun kabul edilemez olduğunu söyleyen İncekan, “Olay yerine ambulanstan önce çevik kuvvetin girmesi ve ambulansların girmesinin engellenmesi açıkça ölü sayısının hedeflenmesi amacı taşımaktadır. Bizim açımızdan faili belli olan katliamın zamanının ateşkes çağrılarının gündemleştirilmesinin hemen ardından olması tesadüf değildir” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Erzurum/EVRENSEL)


MARDİN

KESK Mardin Şubeler Platformu, Ankara’da barış mitinginde yaşanan katliamı protesto etti.  

KESK Mardin Şubeler Platformu öncülüğünde Ankara Tren Garı Kavşağı’nda barış mitingi öncesi meydana gelen 2 ayrı patlamada yaşanan katliama ilişkin Mardin Karayolları Parkı’nda oturma eylemi yapıldı. Eyleme KESK bileşenlerinin yanı sıra HDP, DBP, Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediye çalışanları ile çeşitli kitle örgütleri de destek verdi. Eylemde, “Döktüğünüz kanda boğulacaksınız” pankartı ile “Savaşa inat barış hemen şimdi” dövizleri taşındı.

Kurumlar adına bir açıklama yapan KESK Mardin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Benli, Ankara’da yaşanan katliamın demokrasiye, barışa ve kardeşliğe atılmış bir bomba olduğunu belirterek, “Tüm yaşananlara rağmen barış için sokaklardan vazgeçmeyeceğiz. Faşist dikta rejimi, yerli ve milli milletvekili isteyenler yenilecek. Halklar kazanacaktır diyoruz. Barış ve kardeşlik isteyenlere yönelik yapılan bu katliamı kınıyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Gürel ise, “İçimiz kan ağlıyor” diyerek, bu ülkeye barış getireceklerini söyledi. Gürel, iktidar hırsına karşın inadına barış demeye devam edeceklerini aktardı. (Mardin/EVRENSEL)


URFA/BİRECİK

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Ankara'daki saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

DBP binası önünde toplanan kitle sloganlar eşliğinde şehir meydanına yürümeye başladı. polis yürüyüşü engellemeye çalıştı, kitle yürümeye devam etti. Eyleme HDP, DBP ve EMEP üyeleri katıldı. Basın açıklamasını EMEP yöneticisi Cemil Demir okudu. (Urfa/EVRENSEL)


ESKİŞEHİR

 

Eskişehir'de Espark önünde toplanan bir grup, "Barış kazanacak", "Katil devlet, katil AKP" pankartlari ile Adalar Migros'a yürüdü. Kitle, yürüyüş öncesinde Espark önünde oturma eylemi yaptı. Ayrıca saat 19.00'da Espark önünde tekrar eylem yapılacak.

 

SAMSUN

Ankara'da gerçekleştirilen 'Emek Barış ve Demokrasi Mitingi' sırasında yaşanan katliamı kınamak için KESK, TMMOB, DİSK ve SES üyesi grup İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde bir araya gelip basın toplantısı düzenledi. Basın açıklaması sırasında bir vatandaş kalabalığa yönelip "Boş konuşuyorsunuz" diyerek küfür edince kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma, polis ve katılımcılar tarafından büyümeden önlendi.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, "Suruç'ta katliam düzenleyen anlayış bugün de barış ve demokrasi talebiyle Ankara'ya giden arkadaşlarımızı hedef almıştır. Katiller ve bu ortamı hazırlayanlar bellidir. Bu katliamı gerçekleştiren gerekli zemini hazırlayanlar tarih önünde hesap vereceklerdir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Barış çığlıklarına bombayla yanıt verildi'

SONRAKİ HABER

Barış ve demokrasi sesleri sokak sokak yükselmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...