28 Eylül 2015 14:14

Yüksekova’da da sandıkları taşıma kararı alındı

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Seçim Kurulu tarafından köylerdeki sandıkların ilçe merkezine taşınması kararı alındı. HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1 Kasım genel seçimleri için İlçe Seçim Kurulu tarafından sandıkların taşınması kararı alındı. Sandıkların taşınması ile Yüksekova’nın birçok köyünde sandık kurulamayacak, ilçe merkezinde ise sadece 12 okulda oy kullanılabilecek.
Sandık kurulamayan köylerde yaşayan seçmenler ise İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen köylerde oy kullanabilecek. 69 bin 331 seçmenin bulunduğu ilçede toplam 223 sandık kurulacak. İlçe Seçim Kurulunun kararına tepki gösteren HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, partisinin oylarının azalması için böyle bir kararın alındığını belirtti. Turgut, karara itiraz edeceklerini söyledi.

TAŞIMA KARARI VERİLEN YERLER:
Daha önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 mahalle, 23 köy ve 1 mezrada,  Silopi ilçesinde  7 mahalle ve bir beldede, Batman’da 9 mahalle, Hakkari’de ise 3 mahalle, 26 köy ve 2 mezrada seçim sandıklarının başka yerlere taşınması yönünde il ve ilçe seçim kurulları tarafından karar verilmişti. Seçim kurullarının siyasi partilere seçmen listelerini göndermesiyle seçmenlerin oy kullanma yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Daha önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ve Bitlis’te de YSK’ye taşımalı sandık için başvuru yapılmış ancak kabul edilmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da patlama: 5 çocuk yaralandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da DİHA ve Azadiya Welat'a polis baskını: 32 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...