21 Eylül 2015 13:59

HDP milletvekilleri 'canlı kalkan' olmak için Cudi Dağı'na çıktı

Paylaş

Şırnak'taki Cudi Dağı'nda çatışma çıktığı bilgisi üzerine HDP milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli, Ferhat Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez, 'Canlı kalkan' olmak için bugün Cudi Dağı'na çıktı.

HDP Mardin milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli ile Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez, bu sabah kalabalık grupla birlikte, çatışma çıktığı bilgisi üzerine Şırnak'taki parti binalarının önünde toplanarak Cudi Dağı'na doğru hareket etti. Şırnak çıkışında zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grubun geçişine izin vermedi.

Yapılan görüşmelerde güvenlik güçlerinin geçişlerine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine grup, toprak yoldan araçlarla Cudi'ye çıktı. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup, burada PKK'li mezarlığının bulunduğu alanda, çatışmaların durması hem de PKK mezarlığına zarar verilmemesi için 'canlı kalkan' olarak beklemeye başladı.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 14 Temmuz'dan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra bir savaş konseptinin devreye girdiğini belirterek, şöyle dedi:"Savaş, son iki gün önceye kadar şehirlerde devam ediyordu. Artık son 2 gündür dağlara savaş ilerlemeye başladı. Dün aldığımız haberlere göre ve Varto'da biliyorsunuz insanların kutsal değerler olarak saydığımıza saldırı yapıldı. Dün buraya yönelik Cizre'den ciddi bir sevkiyat yapıldığını öğrendik. Zaten biz buraya geldiğimizde onlarla karşılaştık. Mezarlık tamamıyla obüs bombalarıyla bombalanmış. Geliş amacımız savaşı durdurmak savaşın önünde geçmektir. Şehirlerde halkın kendi kendini yönetme talebiyle, özyönetim talebiyle beraber oralarda ciddi bir katliam gerçekleşti. İnsanlar bu gün şunu söylüyor. Dağlarda da savaş istemiyoruz. Özyönetimimizi kendimiz bu dağlarda kuracağız diyor. Bu sloganla buraya kadar geldik. Savaşı durdurmak için ve barışı hızlı bir şekilde devreye sokmak için olabilecek katliamın önünü kesmek için buradayız. Yarım saat önceye kadar obüs bombaların sesi buraya kadar geliyordu. Yaklaşık 500-600 insan buradayız. Buradan da herkese çağrı yapıyoruz. Burada savaşın önünü kesmeye yönelik çağrı yapıyoruz. Herkesin buraya gelmesi için çağrımızı yeniliyoruz. Bütün demokratik STK'lara, uluslararası kamuoyuna bu savaşın durdurulmasına dönük gerekli desteğin çağrısını buradan yapıyoruz. Bu gece buradayız. Buraya yönelik bir yönelim olursa onunda önüne geçmeye çalışacağız. Şu an burayı terk etme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Durabildiğimiz ve sonuna kadar burada kalacağız." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Denisova insanları 110 bin yıl önce yaşadı

SONRAKİ HABER

Batman'da aralarında Belediye eş başkanının da olduğu 26 canlı kalkan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...