20 Eylül 2015 08:11

Çipras oyunu kullandı ve 'güçlü hükümet' çağrısı yaptı

SYRIZA Lideri Aleksis Çipras, 'Yunan halkı geleceğini eline alacak. Seçime katılımıyla onun yerine başkalarının karar vermesine izin vermeyecektir. Halk, ülkenin ihtiyacı olan 4 yıllık güçlü, istikrarlı ve mücadeleci bir hükümetin devam etmesi talimatını verecektir. İyimserim.' dedi.

Paylaş

Yunanistan'da bugün yapılan erken genel seçimlerde SYRIZA Lideri Çipras, başkent Atina'da bir ilkokulda oyunu kullandı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Çipras, iddialı açıklamalar yerine temkinli bir dil kullandı.

Çıkışta bir açıklama yapan Çipras, şunları söyledi: "Yunanistan bugün demokratik seçimini yapmak için sandığa gidiyor. Halk geleceğini eline alacak. Sandığa giderek onun yerine başkalarının karar vermesine izin vermeyecek. Halk yeni bir döneme geçişin mührünü basacaktır. Ülkenin ihtiyacı olan 4 yıllık güçlü, istikrarlı ve mücadeleci bir hükümetin devam etmesi talimatını verecektir."

"Mücadeleci hükümet, sadece Avrupa'da değil; bu defa ülke içerisinde de halkın haklarını koruyabilecek hükümettir. İlerleyebilmek ve eski rejimden kurtulabilmek için de büyük çarpışmaya, dönüşüm ve reformlara ihtiyaç var." şeklinde konuşmasına devam eden Çipras, "Gençlerin bu ülkede kalarak hayal kurabilmeleri lazım. Ülkemiz yeniden güçlü ve eşit bir AB ortağı olmalı. İyimserim. Yarın yeni bir gün başlıyor. Yarını bugünden kazanacağız. Zorluklar istikrarlı adımlarla aşılacaktır. Halk ve gençler önde olduktan sonra olmayan yerlerde bile yollar açabileceğimizi gösterdik." dedi.

Seyit Aldoğan yazdı: Seçimi kim kazanırsa kazansın Yunanistan'ı troyka yönetecek

Ülkede yaklaşık 10 milyon kayıtlı seçmen, sabah 07.00'dan itibaren sandığa gidiyor. Ülke genelinde herhangi bir kayda değer sorunla karşılaşılmadan oy verme işlemi devam ediyor. Vatandaşlar sandığa giderek tercihte bulunuyor. Bu akşam saat 19.00'da sona erecek oy verme işleminin ardından oy sayımına geçilecek.

Yunanistan'da 19 partinin katıldığı yarışta, 300 üyeli partamento belirlenecek. Yüzde 3 barajını geçen 8 partinin mecliste temsil edilmesi bekleniyor. Seçimlerden tek partili iktidar hükümeti beklenmiyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Anter: Miras

SONRAKİ HABER

Mültecileri taşıyan bota yolcu teknesi çarptı: 4'ü çocuk 13 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...