19 Eylül 2015 10:39

Maliye’de vardiya sistemi angaryayı derinleştirecek

Paylaş

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personeline 24 saat vardiyalı çalışma getiren Taşra Teşkilatının Süreklilik Arz eden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 17 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, 12 saat çalışmanın 8 saatinin karşılığı izin olarak kullanılacağı ifade ediliyor ancak kalan dört saatin ücretlendirilmesi ise henüz belirsiz.

BES Genel Merkez Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Akın Şişman BES genel merkezinde yaptığı açıklamada, yönetmeliğin 80 saatlik fazla bir çalışma yaratacağı ve bu 80 saatin angaryaya dönüşeceğini vurgulayarak, yönetmeliğin derhal geri çekilmesini istedi.

Şişman AKP Hükümeti ve Memur-Sen arasında en son imzalanan toplusözleşmeye göre fazla çalışma ücretlerinin çalışanların yüzde 10’u ile sınırlandırıldığını hatırlatarak, “Ayda 50 saat ve çalışanların yüzde 10’u ile sınırlandırılan fazla çalışma ücreti uygulaması angarya çalışmayı derinleştirecektir” dedi. Şişman kalınan fazla mesainin ücretlendirilmesi konusunda yasal engelle söz konusu olduğunu da söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Enver Aysever’e basın kartı verilmedi

SONRAKİ HABER

Yakınlarını katliamlarda kaybedenler HDP listesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...