18 Eylül 2015 20:40

Suriyeli mülteciler TEM’den Kırkpınar Meydanı'na taşındı

TEM otoyolu ve otogarda bekletilen Suriyeli sığınmacılar, buradan otobüslerle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı'na taşındı.

Paylaş

Yunanistan'ın kendilerini kabul edeceği bilgisi üzerine yollara düşen Suriyeliler, Edirne’ye akın etti. Polis ve jandarma tarafından şehrin girişinde durdurulan Suriyeli göçmenler, TEM otoyolu ve otogarda bekletildi. Otoyolun kenarındaki tarlada bekleyen yaklaşık 800 civarında Suriyeli, cuma namazının ardından sınıra doğru yürüyüşe geçti. D-80 karayolu Edirne Batı kavşağı yakında durdurulan Suriyeliler ile polis ve jandarma arasında gergin anlar yaşandı. Yaklaşık bir saat süren mücadele sonucunda sığınmacılar, barikatı aşamadı. Daha sonra yetkililer ile mülteciler arasında müzakereler başladı.

Müzakereler sonucunda otoyoldan ayrılmayı kabul eden Suriyeliler, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı’na taşındı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mültecilerle birlikte bir otobüse binerek Er Meydanı'na geldi.

Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, bir çözümsüzlük halini gördüğünü belirterek, bu insanları çoluk çocuğu ile sıcak asfaltın üzerine bırakamayacaklarını söyledi. Bunun için Sarayiçi Kırkpınar alanını sığınmacılar için açtığını ifade eden Gürkan, bir çözüm bulunana kadar onları burada misafir edeceklerini kaydetti. (EDİRNE)

 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa mülteci seçiyor

SONRAKİ HABER

‘Başka yol kalmadı Avrupa’ya geçeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...