18 Eylül 2015 10:25

Alakır’da HES karşıtına hakaret suçlaması

Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi’nde yaklaşık 10 yıldır yaşayan Tuğba Günal, Valilik ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü İbrahim Özçelik'in şikayeti üzerine, sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla ifade verdi.

İstanbul’daki şehir hayatını bırakarak yaklaşık 10 yıl önce Kumluca’da Alakır Nehri yanında bir arazi satın alarak kendilerine burada yaşam kuran Tuğba Günal- Birhan Erkutlu çifti, nehir üzerinde çok sayıda HES projesi planlanması ve bazıları da hayata geçirilen HES’lere karşı uzun yıllardır mücadele veriyor. Alakır Vadisi sakinlerinden Birhan Erkutlu- Tuğba Günal çifti, yeni bir hakaret suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü İbrahim Özçelik, Alakır'da yaşayan Tuğba Günal hakkında sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden kendisine hakaret ettiği, hedef gösterici, küçük düşürücü ve rüşvetçi memur konumuna sokulduğu gibi gerekçelerle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu kapsamında Tuğba Günal, Antalya Bahçelievler Polis Merkezi'nde ifade verdi.  Şikayetçi ÇED müdürünü tanımadığını belirten Tuğba Günal, şöyle konuştu: “Alakır Vadisi’nde yaşadığım yerde bırakın interneti, telefon dahi zor çekiyor. Facebook kullanmam. Bu şahıs nereden elde ettiyse benim telefon numaramı bulup savcıya 'Bu numaradan Facebook'a giriliyor. Biz tespit ettik' diyerek suç duyurusunda bulunmuş. Kim bunlar? 'Biz tespit ettik' ne demek? 'Biz' dedikleri kim? Hiçbir hukuki izin, soruşturma olmadan benim özel telefonumu tespit ettikleri iddiası ile nasıl suç duyurusunda bulunabiliyorlar ve kendilerini savcı yerine koyabiliyorlar? Hedef gösterici, suçlayıcı bu yalanlar karşısında ve hukuk dışı bu tespitlerle ilgili tüm hukuki girişimleri yapacağım. Ayrıca bu tarz suçlamalar, baskı politikaları ve Alakır'da yetkililerin denetimsizliği ile devam etmekte olan şirket ekokırımlarına karşı yaşam mücadelesinden hiçbirimizi vazgeçiremezler. Alakır Vadisi'nin Danıştay tarafından da onanmış olan '1. Dereceden Doğal SİT Alanı kararı' var. Derdi sadece Alakır'daki canlıların yaşamını korumak olan bizlerle uğraşacaklarına, bu memurlar önce görevlerini yapıp yargı kararlarının yürütmesini uygulasın. 1 seneyi aşkın süredir Alakır'la ilgili bu yargı kararı uygulanmamaktadır ve bu hukuksuzluk ve denetimsizlik yüzünden yüz binlerce canlı zarar görmektedir.” (Antalya/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da bir garip operasyon: 10 aydır kışlada olan er hakkında ihbar varmış!

SONRAKİ HABER

DBP'li belediyeler öz yönetimi tartışıyor: 'Öz yönetim siyasal bir istek değil haktır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...