17 Eylül 2015 11:54

Dr. Coşkun Canıvar'a sahip çıkıldı: 'Türkiye'de yaşamı savunmak suç'

Paylaş

İstanbul Tıp Fakültesi’nin Tabip Odası Hastane Temsilcisi olan Araştırma Görevlisi Dr. Coşkun Canıvar’a, taşeron işçilere verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimine itiraz ettiği için disiplin cezası verilmesi, sağlık örgütleri tarafından protesto edildi.

İstanbul Tabip Odası, SES, DİSK Genel-İş, Dev Sağlık-İş ve Taş-İş-Der temsilcilerinin, sağlık personelinin ve öğrencilerin katıldığı eylemde son üç yılda aynı hastanede iş cinayetine kurban giden Zafer Açıkgözoğlu ve Serkan Borucu’nun ölümüyle ilgili hiçbir soruşturma açılmamış olmasına dikkat çekildi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Taşerona, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı çıkmak, sağlıklı bir çalışma ortamı, işçi sağlığı ve iş güvenliği istemek yargılanamaz. Baktığı her şeyi para olarak gören iktidar anlayışının karşısında Coşkun Canıvar hocamızın yanındayız. Başta sağlık iş kolu olmak üzere taşeron uygulamasını bu topraklardan silmeye kararlıyız” dedi.

Dr. Coşkun Canıvar da kendisine verilen cezanın Türkiye’de yaşamı savunmanın suç olduğunun ispatı olduğunu söyledi. İş cinayetlerinin soruşturulmadığına, cezayı veren iktidar anlayışının ülkeyi yangın yerine çevirdiğine de dikkat çekerek, “35 günlük bebek hastaneye gidemediği için öldü, çocuk işçiler çalıştıkları fırının deposunda öldürüldü, hemşire arkadaşımız, doktor arkadaşımız katledildi. Sağlık çalışanları olarak bizim işimiz emeği, insanı, doğayı, barışı savunmak. Ceza ve baskılarınız bizi işimizi yapmaktan alıkoyamaz” diye konuştu.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Dr. Ozan Toraman ise işçi sağlığını düşünen bir araştırma görevlisini cezalandırmanın hiçbir akıl ve mantığa sığmayacağını, işçi sağlığını önemsemeyen bir anlayışın hasta sağlığını önemsediği konusunda kaygılı olduklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dursun Özbek: Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar görevi bırakmayacağım

SONRAKİ HABER

Hukukçular Cizre'deki katliamın peşini bırakmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa