17 Eylül 2015 08:01

Fatsa’daki direniş çadırı yakıldı

Paylaş

Ordu’nun Fatsa ilçesinin Bahçeler Mahallesi’nde siyanürle altın ayrıştırma çalışmalarına karşı kurulan direniş çadırı yakıldı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu’nun siyanüre karşı verdikleri mücadelede sembol yeri olan madene yakın yerde fındık bahçesine kurulan direniş çadırı gelen konukların ağırlandığı, basın açıklaması ve eylem yeri olarak da kullanılıyordu. Daha önce çadırın brandası ve çevresinde bulunan pankartlar kesilmişti.

Her akşam yöre halkının bir araya geldiği çadır, dün gece 23.00 sıralarında insanların dağılmasından sonra kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından yakıldı. Çadır ve içindeki eşyalar tamamen yandı.

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Coşkun Özbucak yaptığı açıklamada, “Fatsa ve Ünye halkı başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafından da desteklenen siyanüre karşı verilen mücadele önemli bir aşamaya geldi. Halkın tepkisi her gün büyüyor. Halkın direnişinin sembolü olan çadırın yakılması da gösteriyor ki, önemli bir etki gücü var. Bu tür saldırılar halkın mücadelesini daha da yükseltecektir. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

‘MADENLE ALAKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Çadırın kurulduğu alanın sahibi Cevat Atar Evrensel’e yaptığı açıklamada, “8 ayın 5’inde ‘Siyanüre hayır’ yazan pankartlarımızı kestiler, Geçen ayın 26’sında da bir arkadaşımızın cenazesine gittiğimizde çadırımızı 30-40 yerinden kesmişlerdi. Dün akşam saat 21’e kadar çadırdaydım, arkadaşlarla nöbet tutuk, sohbet ettik. Daha sonra kayınvalidemin rahatsızlığı nedeniyle eve döndüm. Gece 12 gibi komşum aradı, ‘Çadır yanıyor’ diye. Jandarmaya itfaiyeye haber verdik hemen. Onlar geldiler gece. Sabaha kadar oradaydık. Çadırda ne var ne yok yanmış. 30-40 sandalye, iki masa, çay, şeker ne varsa… Şüphelendiğimiz kişiler var elbette. Madenle alakalı olduğunu düşünüyoruz tabii. Madenin bazı kişilere ‘Sizleri işe alacağız ama şu çadır buna engel’ dediğini duyuyoruz. Bu akşam yine çadırda toplanıp durumu değerlendireceğiz” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Haklarının Savunulması konferansı: ‘Baskıya karşı birlikte direnmek zorundayız’

SONRAKİ HABER

TV10 Genel Yayın Müdürü gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...