16 Eylül 2015 15:51

Bizim geleceğimiz oyuncak değil

Bir temel lise öğrencisi olarak sınav sisteminin bizim gibi 12. Sınıf öğrencilerindeki psikolojik baskı nedeniyle çoğumuz bunun gibi liseleri seçmek zorunda kaldık. Hayatımızın her anındaki gelecek korkusunu, hükümetin adeta arttırmak için uğraştığını görebiliyoruz

Paylaş

Onur SAYILKAN
Temel Lise Öğrencisi

AKP’nin hükümet serüveni boyunca deyim yerindeyse kördüğüme çevirdiği eğitim sistemi politikası olarak karşımıza bu sene bambaşka bir model çıktı. Temel Liseler adı verilen bu sistemde AKP-Cemaat kavgasından sonra dershaneler özel okullara dönüştürülerek yüz binlerce öğrenci mağdur edildi. Birçok dershane, hükümetin de iznini alarak kendini özel okula çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığının devlet okulları yönetmeliklerini uygulayacağını söylediği bu temel liseler, dönemi erkenden açarak bu yönetmeliği şimdiden çiğnemeye başladılar bile. Bir temel lise öğrencisi olarak sınav sisteminin bizim gibi 12. Sınıf öğrencilerindeki psikolojik baskı nedeniyle çoğumuz bunun gibi liseleri seçmek zorunda kaldık. Hayatımızın her anındaki gelecek korkusunu, hükümetin adeta arttırmak için uğraştığını görebiliyoruz. Zaten böyle giderse de öğrenci intiharların da Hindistan’ı da geçeceğiz. Devletin, öğrencileri, teşvik primi adını altında verdiği parayla kandırıp temel liselere yönlendirmesi de elinde patlayacak gibi. Birçok emekçi, işçi çocuğuna bu prim çıkmazken fabrikatör çocuklarına devletin vermiş olduğu primlerin çıktığına tanık olduk. Devlet bu hukuksuzluklar içinde böyle bir sistemi ne kadar daha devam ettirebilir orası tam bir muamma.
Önümüzde hayatımızda dönüm noktası diyebileceğimiz iki sınavımız varken bizler oturup hükümetin bu yanlış politikalarını tartışmak dahası sonuçlarını bizzat yaşamak zorunda kalıyoruz. Yıl içinde umarım öğrenci kardeşlerimin intihara bağlı ölüm haberleri gelmez. Bugün biz öğrenciler bu durumdaysak bunun tek sorumlusu AKP ve onun eğitim sistemini bir oyuncak misali oradan oraya savuran politikalarıdır. Her ne olursa olsun ben yine de 12. Sınıf arkadaşlarıma girecekleri sınavda başarılar diliyorum.

ÖNCEKİ HABER

Çözüm birlikte mücadelede

SONRAKİ HABER

Temel Reis'in yediği ıspanaktan bize de lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...