16 Eylül 2015 11:52

Kalkınma Bakanı Doğan İzmir ziyaretlerini değerlendirdi

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile makamında görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Doğan'a HDP'li yöneticiler de eşlik etti. Valilik görüşmesinin ardından HDP İzmir il binasına gelen Doğan burada basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan Doğan, iki günlük İzmir programının ardından gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin açıklama yaptı. Doğan, Türkiye ve Kürdistan'da AKP eliyle gelişen savaş sürecine ilişkin, "Ortak vatanımızda biz bir çınar ağacıyız. Asker, polis, gerilla fark etmez hiçbir insanın ölmesine tahammülümüz kalmadı. Ortak vatanımızda demokratik yollardan çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yok. Halklar ve inançlar arasındaki kadim dostlukları tahkim ederek bu süreçten çıkacağımıza inanıyoruz. Bu akıl tutulmasıdır. Bunun aşılacağına inanıyoruz" diye konuştu.  

İki gün içerisinde gerçekleştirdiği görüşmelerde barıştan yana olan tavırlarını sürdürdüklerini ve son olarak İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yapılan görüşmede ise son dönemde HDP'ye yönelik ırkçı saldırıları ve İzmir'deki sorunları görüştüklerini söyleyen Doğan, "Özellikle İzmir genelinde seçim güvenliğinin alınmasını, partimize karşı ırkçı yönelimlerin gereğinin yapılmasını, yasal işlemlerin başlatılmasını istedik. Devletin en önemli görevi güvenliği sağlamasıdır” dedi. 

İkinci olarak Vali ile Efemçukuru altın madeni konusunu görüştüklerini ifade eden Doğan, “Kendilerine sadece prosedür olarak bir başvuru olduğunu belirttiler. Bu konunun hassas olduğuna dair bir görüş birliğine vardık. Çocuklarımızın geleceği için gerçekten önemlidir. Sayın vali bu konuda bir çalışma yapacağını ifade etti" dedi. Doğan ayrıca Gaziemir'deki nükleer atık sorunu ile ilgili de gerekli bildirimleri Vali Toprak’a yaptıklarını ifade etti. 

Doğan, Antalya'nın Gündoğmuş İlçe Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özeren'in kent merkezindeki ışıklı panoda yayımlanan "Camide namaz kılıp sandıkta HDP'ye oy veren Kürt benim kardeşim olamaz. Kardeşlik yüce bir makamdır. Alçaktan kardeş olmaz. HDP'ye gönülsüz oy veren korkaktır. Gönüllü oy veren alçaktır" şeklindeki mesajına dair ise, "Bunlar kabul edilemez. Aklıselim insanların yapacağı şeyler değildir, akıl tutulmasıdır. Bunlar konu bile edilmemelidir" diye konuştu. 

Hükümette kaldıkları süre içerisinde parti programlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Doğan,"Biz bir gün bile hükümette kaldığımız sürece halkın değerlerine sahip çıkacağımız ve parti programımızı bakanlığımıza yansıtacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Öte yandan görüşmeyi takip etmek için Valilik binasına giden diğer basın mensupları içeri alınırken, DİHA muhabiri Cihan Başakçıoğlu'nun içeri alınmaması ve son dönemlerde özgür basın çalışanlarına yönelik engellemeler konusuna da değinen Doğan, "Az önce valilik önünde özgür basın çalışanı arkadaşımızın görüntü ve fotoğraf alması engellendi. Bazı basın gruplarına yönelik engellemeler söz konusu. Bunlar kabul edilemez" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı'na hakaretten yargılanan doktora beraat

SONRAKİ HABER

Otogar'daki mülteciler: Yeni hayat için lütfen geçişimize izin verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...