15 Eylül 2015 14:23

İHD barış nöbetine başladı

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) bütün şubeleri eş zamanlı olarak barış nöbetine başladı. Ankara’da Yüksel Caddesi’nde yapılan oturma eyleminde, “Silahlar sussun, siyaset konuşsun” sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasında konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, batı illerinde yapılan provokatif, ırkçı eylemlerde, siyasi partilere, işyerlerine organize saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi. Türkdoğan, “Bizler bir arada bulunarak, haklarımızı koruyarak, bir arada yaşama bilinciyle sorunlarımızı çözebiliriz. Ötekileştirerek, nefret diliyle yapamayız. Her gün ölümleri durdurmak için mücadele ediyoruz. Daha fazla ölüm görmek istemiyoruz. PKK’ye sesleniyorum; misilleme eylemlerini durdurun. Devlete sesleniyorum; hem askeri hem siyasi operasyonları durdurun. Yeniden diyalog yolunu deneyin. Müzakere dışında bir yöntemle bu sorun çözülmez” dedi.

Basın metnini okuyan Mahmur Konuk da HDP, İHD, sendika ve meslek örgütlerinin, aydın ve sanatçıların “derhal, önkoşulsuz, çift taraflı ateşkes” çağrılarının duymazlıktan gelindiğini ifade etti. Ana akım medyanın savaşın tek tarafı ve ısrarla sürdürenin Kandil gibi hareket ettiğini belirten Konuk, “Kandil, tek taraflı ateşi kesmesini isteyelim ve bunun olduğunu varsayalım. O zaman 400 vekil için savaş koşullarında tekrar seçim stratejisini hayata geçiren Saray, bu politikasından vazgeçecek mi” dedi. Silahların susması ve siyasetin konuşması gerektiğini belirten Konuk, Anadolu ve Mezapotamya halklarının eşit, özgür kardeşçe bir arada yaşayacağı bir ülkenin hayal olmadığını söyledi.

Eylemin ardından İHD Ankara Şubesi’nde nöbete geçildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AP'den Türkiye ve PKK'ye, 'silahları susturun' çağrısı

SONRAKİ HABER

Eski hakim tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...