09 Eylül 2015 13:56

Antalya'da 91 işyerine saldırı yapıldı

Paylaş

Antalya'nın birçok ilçesinde Kürtlere ve HDP'ye dönük yapılan ırkçı saldırılarda, 51 işyeri ateşe verilirken, 40 işyeri ise tahrip edildi. Saldırıların ardından yapılan ev baskınlarında ise 5 HDP'li gözaltına alındı. 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün akşam çıkan olaylarda Side, Çolaklı ve Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyeri saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarılar ile bir araya gelen ırkçı grup, Kürtlere ait restoran, butik ve kafeterya gibi işyerlerine saldırdı. Yapılan saldırılar sonucu Manavgat merkezde 8, Çolaklı'da 4, Ilıca'da 4 ve Side'de 5 işyeri ateşe verilirken, çoğunluğu Antik Side çarşısındaki 40 civarında işyerinin de camları kırıldı. Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen ırkçı saldırılarda ise, HDP Alanya ilçe binası yakınlarında ve Mahmutlar Mahallesi civarında Kürtlere ait 30'a yakın işyeri yağmalanıp ateşe verildi.

Saldırıların ardından polisler tarafından evlere yapılan baskınlarda 5 HDP'li gözaltına alınarak, Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Akdoğan: Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: 6 milyonun iradesini yakacak ateş icat edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...